fc barcelona

2020.12.30. 12:30

Koeman szerint nem lehetetlen, de nagyon messze vannak a bajnoki címtől

Ronald Koeman, a tabella hatodik helyén álló FC Barcelona vezetőedzője szerint nehéz lesz megnyerniük a spanyol labdarúgó-bajnokságot.

Barcelona's Dutch coach Ronald Koeman reacts during the Spanish League football match between Barcelona and Eibar at the Camp Nou stadium in Barcelona on December 29, 2020. (Photo by Pau BARRENA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Pau Barrena

„Ha reálisak vagyunk, a bajnokság megnyerése számunkra nagyon nehéz feladat.

Semmi sem lehetetlen, de el kell ismernünk, hogy egyre nagyobb az előnye az Atlético Madridnak, amely nagyon jó formában van, nagyon erősnek tűnik, sok meccset nyer és nem kap sok gólt”

- nyilatkozta kedden a holland szakvezető.

A Lionel Messit pihentető katalánok a 16. fordulóban házigazdaként csupán 1-1-es döntetlent játszottak az Eibar csapatával. Ehhez hozzájárult, hogy a dán Martin Braithwaite előbb büntetőt hibázott, majd akciógólját les miatt nem adták meg.

A hatodik helyezett Barcelona hátránya a tabellán hét pont a listavezető Atlético mögött, amely ráadásul két mérkőzéssel kevesebbet játszott. A katalánokkal legutóbb 2007-ben és 2008-ban fordult elő, hogy egymást követő két idényben lemaradtak a bajnoki címről, de ha Koeman pesszimista jóslata beválik, ez ismét megtörténhet.

„Mindig jó, ha mi szerezzük az első gólt, mert akkor a csapat általában magabiztosabban és könnyebben játszik. Ráadásul most is több mint elegendő lehetőségünk volt arra, hogy többet szerezzünk”

- magyarázta Koeman.

Hozzátette, nem tartja igazságosnak a döntetlent, mert az Eibarnak csupán egy helyzete volt, amelyet gólra váltott, de elismerte, hogy ez mostanság túlságosan gyakran történik meg a Barcelonával, mert valamit rosszul csinálnak.

A katalánok keddi ellenfele, az Eibar 16 meccsen 16 pontot szerzett, a legutóbbi kilenc fordulóban csupán egyszer tudott nyerni.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában