forma–1

2020.12.07. 09:44

A Racing Point tulajdonosa is szívesen látná a Red Bullban Pérezt

Lawrence Stroll, a Forma-1-es Racing Point istálló tulajdonosa is legszívesebben a Red Bullban látná jövőre versenyzőjét, a mexikói Sergio Pérezt, aki vasárnap pályafutása első sikerét aratva megnyerte a Szahíri Nagydíjat Bahreinben.

Racing Point's Mexican driver Sergio Perez waves the Mexican flag on the podium after winning the Sakhir Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on December 6, 2020. (Photo by KAMRAN JEBREILI / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Kamran Jebreili

A 30 éves pilóta

karrierje 190. F1-es futamán először diadalmaskodott, ezzel ő lett az első mexikói GP-győztes 1970 óta.

Az már korábban eldőlt, hogy Péreznek jövőre el kell hagynia a Racing Pointot, amely az Aston Martin gyári csapata lesz 2021-től.

A mexikói versenyző a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettelnek adja át a helyét, a csapat másik pilótája pedig a tulajdonos fia, Lance Stroll lesz.

„Checo nagyon értékes tagja ennek a csapatnak, és már jóval azelőtt is az volt, hogy én ideérkeztem” – nyilatkozta Pérezről Lawrence Stroll a Sky Sports televíziónak. Az amerikai üzletember 2018-ban vásárolta meg az akkor Force India néven szereplő istállót, megmentette a csődeljárástól, átnevezte, majd részvényeket vásárolt az Aston Martinban, és ezzel jövőre visszahozza a brit luxusmárkát a Forma–1-be.

„Szinte minden hétvégén bizonyította, hogy megérdemel egy versenyzőülést jövőre. Remélem, hogy a Red Bullban vezethet majd”

– jelentette ki Stroll.

Péreznek akkor lehet helye a Red Bullban, ha az osztrák istálló úgy dönt, hogy nem tartja meg jövőre a thaiföldi Alexander Albont. A csapat másik versenyzőjének, a holland Max Verstappennek biztos az ülése.

A mostani F1-es idény a hétvégén Abu-Dzabiban zárul.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában