sikeres pályafutás

2020.11.16. 09:31

Szögre akasztja a cipőt Javier Mascherano

Bejelentette visszavonulását az argentinok válogatottsági csúcstartó labdarúgója.

Argentine football player Javier Mascherano of Hebei China Fortune F.C. reacts during the 29th round match of Chinese Football Association Super League (CSL) against Guangzhou Evergrande Taobao in Langfang city, north China's Hebei province, 27 November 2019. Hebei China Fortune defeated by Guangzhou Evergrande Taobao with 1-3.

Forrás: AFP / Stringer / Imaginechina

Fotó: Imaginechina via AFP

A 36 éves futballista vasárnap, jelenlegi csapatának, az Estudiantesnek a bajnoki mérkőzését követően árulta el döntését az újságíróknak.

„Száz százalékig a hivatásomnak éltem, mindig a maximumot próbáltam nyújtani, de ez egy ideje már egyre nehezebben ment”

– mondta a védekező középpályásként és hátvédként is bevethető labdarúgó.

„Van, amikor nem te döntöd el, mikor jön el a búcsú, hanem magától alakulnak úgy a dolgok.”

Mascherano a River Plate-ben kezdte karrierjét, majd a Corinthiansban is játszott, onnan 2006-ban szerződött Európába, ahol a West Ham United volt az első csapata, aztán a Liverpoolhoz igazolt. Legnagyobb sikereit az FC Barcelonánál érte el. A katalánoknál 2010 és 2018 között szerepelt, összesen 19 trófeát gyűjtött a csapattal, többek között öt bajnoki és két Bajnokok Ligája-diadalt aratott.

Az argentin válogatottban 147 alkalommal lépett pályára, 2014-ben világbajnoki, 2004-ben, 2007-ben, 2015-ben és 2016-ban pedig Copa America-ezüstérmet nyert, illetve tagja volt a 2004-ben és 2008-ban olimpiai bajnok nemzeti együttesnek.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában