kerékpár

2020.11.05. 17:00

Jövőre rajtol a pályakerékpáros Bajnokok Ligája

A nemzetközi szövetség (UCI) csütörtökön jelentette be, hogy az új sorozat 2021 novemberében és decemberében mutatkozik be Európa hat ikonikus kerékpáros csarnokában.

A pontos helyszíneket egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de az kiderült, hogy hat egymást követő hétvégén, rendhagyó formátumban küzdenek meg egymással a világ legjobb férfi és női pályakerékpárosai egyéni sprint, keirin, kieséses és scratch versenyszámokban.

Helyszínenként az összes futamot egy napon rendezik, így az UCI reményei szerint a sportág egyik legizgalmasabb és legdinamikusabb eseménye lesz, gyors, rövid, akciódús versenyekkel.

David Lappartient, az UCI elnöke úgy fogalmazott,

ez az első olyan kerékpáros sorozat, amelyet a szurkolói bázis növelése érdekében kimondottan a televíziónézők számára hoztak létre.

Az új sorozat indulását márciusban jelentette be az UCI, de akkor még úgy tervezték, hogy 2021 novemberétől 2022 februárjáig tart, és Világliga lesz a neve. A BL lebonyolításának további részleteit márciusban hozza nyilvánosságra a nemzetközi szövetség.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában