Autósport

2020.11.13. 16:49

Jövőre a Hungaroringen startol a WTCR-szezon

Jövő májusban a Hungaroringen rajtol a túraautó-világkupa (WTCR) 2021-es idénye, melynek pénteken nyilvánosságra hozott versenynaptárában három ázsiai helyszín is helyet kapott.

A versenysorozat hivatalos honlapján az olvasható, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa már elfogadta a vk jövő évi programját, ahhoz azonban, hogy Kínába, Makaóba és a Koreai Köztársaságba valóban elutazhasson a mezőny, szükség lesz a koronavírus-járvány miatt jelenleg érvényben lévő utazási és teherszállítási korlátozások enyhítésére.

A vk 2021-es szezonja a május 14-16-i hétvégén a Hungaroringen rajtol, egy héttel később pedig a magyar-szlovák határhoz közeli Slovakiaringen versenyeznek majd. Ezután Németország, Portugália, valamint Spanyolország következik, az idény utolsó három viadalát pedig Ázsiában rendezik meg. A sorozat startját azért is tervezik májusra, mert azt remélik, hogy akkor már, illetve az után a helyi szabályozások betartása mellett minél több szurkoló lehet majd ott a lelátókon az adott versenypályán.

A WTCR irányítói jelezték, jövőre minden hétvégén két futamot rendeznek csak meg a mostani három helyett, elsősorban költségcsökkentési céllal. A nyolc állomáson így 16 versenyre kerül majd sor, ezek alapján alakul majd ki az összetett pontverseny végeredménye.

A túraautó-vk idei szezonja a mostani hétvégén zárul a spanyolországi Aragónban négy magyar versenyző, a címvédő Michelisz Norbert (Hyundai), valamint Tassi Attila (Honda), Boldizs Bence (Cupra) és Kismarty-Lechner Gábor (Cupra) részvételével.

A WTCR 2021-es versenynaptára:

május 14-16., MAGYARORSZÁG, HUNGARORING

május 22-24., Szlovákia, Slovakiaring

június 3-5., Németország, Nürburgring

június 25-27., Portugália, Vila Real

július 9-11., Spanyolország, Aragón

október 8-10., Koreai Köztársaság, Indzse Speedium

november 5-7., Kína, a helyszín még egyeztetés alatt

november 19-21., Makaó, Guia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában