érzi a kaput

2020.11.14. 11:54

Bombaformában van Harry Kane

Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát nem lepte meg, hogy milyen sok helyzetet alakít ki Harry Kane a Tottenham Hotspurben, és hozzátette: passzképessége mindig is olyan jó volt, mint a befejezése.

Tottenham Hotspur's English striker Harry Kane celebrates scoring the opening goal during the English Premier League football match between West Bromwich Albion and Tottenham Hotspur at The Hawthorns stadium in West Bromwich, central England, on November 8, 2020. (Photo by Dave Thompson / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Dave Thompson

A 27 éves Kane hét gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott nyolc mérkőzésen a Premier League-ben. Gareth Southgate nagyon örül annak, hogy a belgák elleni Nemzetek Ligája-találkozó előtt meghatározó támadója magas hőfokon ég.

A szakvezető a vasárnapi összecsapás előtt újságíróknak azt mondta, tisztában van azzal, hogy most erre egy kicsit nagyobb fény vetül, de szerinte

„Kane mindig is gólerős volt, miközben ugyanolyan jó passzoló, mint befejező, márpedig befejezőnek egészen kiváló”.

Southgate kiemelte a Kane és klubtársa, a dél-koreai Szon Szon Hung Min közötti játékkapcsolatot, majd úgy folytatta: „ha van mögötte futó játékos, akkor ő meg fogja találni a passzlehetőséget.

Kiváltságosak vagyunk, hogy rendelkezésünkre áll, (...) nagyszerű őt ilyen jó formában látni”.

Kane a cserepadon ült az írek ellen 3-0-ra megnyert csütörtöki barátságos mérkőzésen, de a belgiumi meccsen az 50. válogatottságát ünnepelheti.

A kapitány emlékeztetett rá, hogy a csatár eredményessége a válogatottban is rendkívüli.

„Mindig lehet tudni, hogy vele és Raheemmel nagy gólveszélyt jelentünk, olyat, amilyennek sok ország örülne”

- hangoztatta, utalva egyúttal Sterlingre, a Manchester City támadójára.

Az angolok a Nemzetek Ligája A divíziójának 2. csoportjában a második helyen állnak, két ponttal lemaradva a belgáktól. A sorozatot szerdán a pont nélkül negyedik izlandiak ellen fejezik be a Wembley Stadionban. A harmadik helyről a dánok várják az utolsó két mérkőzést az angolokhoz hasonlóan hét ponttal.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában