bajnokok ligája

2020.10.06. 16:11

A BL csoportmeccseire sem tér vissza a Bernabéuba a Real

A Real Madrid a Santiago Bernabéu Stadion helyett az edzőközpontjában található, mindössze 6000 fős befogadóképességű Alfredo Di Stefano Stadionban játssza hazai csoportmérkőzéseit a Bajnokok Ligájában.

Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos warms up before the Spanish league football match Real Madrid CF against Getafe CF at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on July 2, 2020. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Gabriel Bouys

Az európai szövetség (UEFA) kedden a honlapján hozta nyilvánosságra, hogy engedélyezte a helyszínváltoztatást a spanyol bajnokcsapatnak, amely

június óta a kisebb létesítményében rendezi zárt kapus hazai találkozóit a La Ligában.

A módosításra azért volt szükség, mert a Santiago Bernabéu Stadion felújítási munkálatai továbbra is tartanak.

Az UEFA közleménye szerint,

amennyiben a Real Madrid továbbjut a csoportkörből, ismét napirendre kerül, hogy visszaköltözhet-e korábbi otthonába.

Ugyancsak bejelentették, hogy a Real egyik csoportellenfele, az ukrán Sahtar Donyeck az idei szezonban a kijevi Olimpiai Stadionban játszik majd házigazdaként. A csapat politikai és biztonsági okok – az ukrán-orosz konfliktus – miatt 2014 februárja óta nem játszott a donyecki Donbassz Arénában, ezért hazai találkozóit Harkivban, illetve Lvivben rendezte.

Az UEFA múlt csütörtöki döntése értelmében a versenyrendszerébe tartozó mérkőzéseken a stadionok harminc százalékos kihasználtsággal működhetnek a koronavírus-járvány miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában