roland garros

2020.07.06. 14:40

Nem szeretnék, hogy még egyszer megismétlődjön az Adria Touros eset

A Roland Garros szervezői mindent megtesznek annak érdekében, hogy a francia nyílt teniszbajnokságon ne ismétlődjenek meg a Novak Djokovic által rendezett Adria Touron történtek.

A szerb világelső által életre hívott sorozatot követően több játékos – köztük a 17-szeres Grand Slam-győztes belgrádi sztár is – elkapta a koronavírust. A Roland Garros szervezői szerint talán túlságosan is magabiztosak voltak az illetékesek ezen a viadalon, amelyen több ezer szurkoló lehetett jelen, a játékosok pedig ölelkezve álltak oda közös fényképezésre a mérkőzések után.

Guy Forget, a párizsi torna igazgatója elmondta, a tervek szerint a szeptember 27-én rajtoló salakpályás verseny ideje alatt

a Roland Garros-központ hatvan százalékos kihasználtság mellett működhet majd és minden látogatónak kötelező lesz a maszk viselése.

A korábbi kiváló játékos hozzátette:

ez várhatóan napi 20 ezer embert jelent, és rendkívül szigorú egészségügyi előírásoknak kell majd megfelelni.

Megjegyezte: ugyan egyelőre úgy tűnik, a futballmérkőzéseknél jól működnek a zárt kapus találkozók, egy ilyen grandiózus eseményen azonban szükség van a nézőkre.

Franciaországban májusban enyhítettek a korlátozásokon, az elmúlt napokban azonban újra 500 fölé emelkedett a napi megbetegedések száma.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában