premier league

2020.07.20. 09:22

Az angolok legendája kapuscserét javasol a Unitednél

Alan Shearer szerint a következő idényben David de Gea helyett Dean Hendersont kellene a Manchester United labdarúgócsapatának kapujába állítani.

Manchester United s Spanish goalkeeper David de Gea reacts during the English FA Cup semi-final football match between Manchester United and Chelsea at Wembley Stadium in London, on July 19, 2020. (Photo by Andy Rain / POOL / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Andy Rain

A korábbi 63-szoros angol válogatott csatár, a Premier League történetének legeredményesebb játékosa az FA Kupa vasárnapi második elődöntője után fogalmazta meg határozott véleményét, miután

a spanyol hálóőr az első félidő hajrájában és a második elején is hibázott.

A találkozót a Chelsea 3-1-re nyerte meg, ezzel magabiztosan jutott az augusztus 1-jei fináléba, ahol az Arsenallal találkozik majd.

A 29 éves De Gea korábban is többször bizonytalankodott, emiatt felerősödtek a cseréjét szorgalmazó hangok, miközben az évek óta kölcsönben szereplő, az elmúlt két idényben a Sheffield Unitedben védő 23 esztendős Henderson megbízható teljesítményt nyújt.

„Ha egy kapus elkövet egy hibát, esetleg kettőt, gondolhatod még azt, hogy ragaszkodnod kell hozzá, de itt ez többször előfordul”

- indokolta álláspontját Shearer, jelezve, hogy itt lenne az ideje Henderson visszahívásának.

Ole Gunnar Solskjaer, az MU vezetőedzője úgy vélekedett a mérkőzés után, hogy De Gea – a hibák ellenére – mentálisan erős, a klub korábbi védője, Phil Neville ugyanakkor úgy látja, hogy a spanyol kapus önbizalomhiányban szenved, szerinte egy jobb formában lévő De Gea mindhárom, gólt eredményező lövést hárította volna. Éppen ezért ő még nem cserélné le.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában