Járvány

2020.06.25. 15:20

Thiem: elkapott minket az eufória, nagyon sajnálom

A világranglistán harmadik Dominic Thiem „nagyon sajnálja”, hogy a játékosok nem viselkedtek megfelelően a világelső Novak Djokovic által életre hívott, meghívásos Adria Touron, melyen négy teniszező is pozitív koronavírus tesztet produkált.

Austrian tennis player Dominic Thiem returns the ball to Serbian tennis player Filip Krajinovic during the final at the Adria Tour, Novak Djokovic's Balkans charity tennis tournament in Belgrade on June 14, 2020. - The ATP and WTA Tours have been suspended since March due to the COVID-19 pandemic and will not resume at least until the end of July 2020. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Andrej Isakovic

Djokovic mellett a bolgár Grigor Dimitrov, a horvát Borna Coric és a szerb Viktor Troicki kapta el a fertőzést, ezután a szervezők kedden délután bejelentették: az Adria Tour további két eseményét nem rendezik meg. A belgrádi és zadari meccsek után a mezőny Banja Lukában és Szarajevóban is pályára lépett volna, de ezeket az állomásokat törölték.

A meghívásos eseményen közönség előtt játszhattak a teniszezők, akik a világjárvány miatt hónapok óta nem vívtak meccseket ilyen körülmények között. Djokovic elmondása szerint éppen ez volt a cél a tornával, mellyel a balkáni játékosokat akarták segíteni, illetve anyagilag támogatni szerették volna a rászorulókat.

A közösségi médiában megjelent fotók alapján

a sportolók figyelmen kívül hagyták a távolságtartás szabályait, ölelkeztek a hálónál, együtt kosárlabdáztak és buliztak a torna ideje alatt.

„Hetek óta nézők nélkül játszottunk, nagyon örültünk a közönségnek, és betartottuk a szerb kormány előírásait, de túlságosan optimisták voltunk” – írta csütörtökön Thiem az Instagram-oldalán.

„Hibás volt a viselkedésünk, túlságosan elkapott minket az eufória, amit nagyon sajnálok.”

Az osztrák teniszező, aki Zadarban már nem játszott, hozzátette, az elmúlt tíz napban ötször végeztette el a koronavírus tesztet, amely minden alkalommal negatív eredményt hozott.

„Minden fertőzöttnek gyors gyógyulást kívánok” – írta még Thiem.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában