terhelő dokumentumok

2020.05.03. 14:05

Korrupciós vádak az úszószövetség tisztségviselője ellen

A svájci és olasz államügyészséghez beérkezett dokumentumok szerint az Európai Úszó Szövetség (LEN) három olasz vállalatnak adott számlákat, amelyekért nem kapott semmiféle szolgáltatást.

A német Frankfurter Allgemeine Zeitung, az angol Sunday Times és az ausztrál Daily Telegraph szerint az egyik érintett vállalat többségi tulajdonosa a szóban forgó LEN-funkcionárius, aki két kollégájával aláírta a LEN és az Elevan cég közötti megállapodást a televíziós jogdíjakkal kapcsolatos tanácsadásról.

Bartolo Consolo, a LEN korábbi elnöke szerint az elmúlt három tévés szerződést az Európai Műsorsugárzók Uniójával (EBU) összesen 2,3 millió euróról kötötte az európai szövetség. Az olasz sportdiplomata egy névtelen bejelentés nyomán kezdett el vizsgálódni az ügyben, s ennek során az is kiderült, hogy több alkalommal 20-24 ezer eurós honoráriumokat is kaptak az érintett cégek.

Vaud svájci kanton – ahol a LEN nyoni központja is található – ügyészsége megerősítette, hogy terhelő dokumentumokat kapott, de ennél többet egyelőre nem közöltek az illetékesek.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában