önbizalom

2020.05.15. 10:50

Djokovic: én leszek minden idők legjobbja

A világelső szerb hisz abban, hogy ő lesz minden idők legtöbbszörös Grand Slam-bajnoka és a férfi világranglistát a leghosszabb ideig vezető teniszező.

Novak Djokovic of Serbia celebrates after winning the final of the Dubai Duty Free Tennis Championship in the Gulf emirate of Dubai on February 29, 2020. (Photo by KARIM SAHIB / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Karim Sahib

„Mindig bízom magamban, és

képes vagyok arra, hogy Grand Slamek és a világelsőség szempontjából is én legyek minden idők legjobbja. Ezek az elsődleges céljaim”

- jelentette ki a 32 éves szerb játékos, aki a koronavírus-járvány miatti leállásig remek szezont tudott maga mögött: megnyerte a válogatottal az ATP Kupát, nyolcadszor diadalmaskodott az Australian Openen, majd Dubajban sem talált legyőzőre, és már 21 mérkőzés óta veretlen.

Legfőbb riválisai közül az augusztusban 39 éves Roger Federer 20, míg a 33 esztendős Rafael Nadal 19 GS-serleget gyűjtött, és a svájci sztár volt a leghosszabb ideg – 310 hétig – világelső. Djokovic 17 Grand Slamnél és 282 éllovas hétnél tart.

„Akár 40 évesen is játszhatok még, nem hiszek a határokban. Azok csak az elme illúziói”

- magyarázta a belgrádi teniszező, aki felesége szerint majdnem visszavonult az után, hogy 2018-ban a miami tornán simán kikapott a francia Benoit Paire-től.

„Közölte velem, hogy befejezte. Odahívott bennünket, és azt mondta, ennyi volt. Megkérte menedzserét, Edoardo Artaldit, hogy beszéljen a szponzorokkal, mert nem tudta, hogy fél évre, egy évre vagy örökre vonul-e vissza”

- árulta el Jelena Djokovic, akinek férje végül elállt terveitől, és bő három hónappal később megnyerte a wimbledoni bajnokságot.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában