de készülni kell

2020.04.10. 22:04

Az olimpiai szervezőbizottság szerint még a 2021-es rendezés is bizonytalan

Muto Tosiro, a tokiói olimpia szervezőbizottságának ügyvezető igazgatója kijelentette: jelen helyzetben még az ötkarikás játékok 2021-es megrendezését sem lehet biztosra mondani.

Toshiro Muto, Tokyo 2020 Organizing Committee chief executive officer, attends a news conference after a Tokyo 2020 executive board meeting in Tokyo on March 30, 2020. (Photo by ISSEI KATO / POOL / AFP)

Forrás: Pool/AFP

Fotó: Issei Kato

„Nem hiszem, hogy bárki egyértelműen állást foglalna arról, hogy jövő júliusban teljesen kontroll alatt tudjuk tartani a helyzetet vagy sem” – utalt a szervezőbizottság igazgatója pénteki sajtótájékoztatón a koronavírus-járvány miatt kialakult egészségügyi válsághelyzetre. Hozzátette: nincsenek abban a helyzetben, hogy erre a kérdésre egyértelműen világos választ adjanak.

Kiemelte: miután a játékok egyéves halasztásáról döntöttek, nincs más választásuk, minthogy a hátralévő időben kemény munkával készüljenek fel.

Két és fél héttel ezelőtt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan bejelentette: Thomas Bach elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök megállapodott abban, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják, és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni. A NOB másfél héttel ezelőtt közölte, hogy az olimpia jövőre július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart, az elnevezése viszont továbbra is Tokió 2020 lesz. A játékokra eredetileg idén július 24. és augusztus 9. között került volna sor.

Abe Sindzó japán miniszterelnök kedden hét prefektúrában – köztük Tokióban és Oszakában – rendkívüli állapotot hirdetett ki, hogy megfékezze az új koronavírus terjedését. A bevezetett utazási korlátozásokat követően Muto Tosiro bejelentette, hogy törölték Thomas Bach májusra tervezett japán útját.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában