Járvány

2020.04.16. 16:40

A Belga Nagydíj is veszélybe került

A Forma-1-es Belga Nagydíj lebonyolítását is befolyásolja az a friss rendelkezés, hogy augusztus végéig nem lehet tömegrendezvényeket tartani Belgiumban.

Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc crosses the finish line to win the Belgian Formula One Grand Prix at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on September 1, 2019. - (Photo by VALDRIN XHEMAJ / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Valdrin Xhemaj

A kormány által szerdán bejelentett korlátozás augusztus 31-ig szól,

a Belga Nagydíjat pedig 30-án rendeznék

a hozzá kapcsolódó szokásos kétnapos felvezetéssel.

„Minden forgatókönyvet, halasztást, zárt kapus rendezést, vagy törlést tanulmányozni fogunk. Ma még senki nem tudja megmondani, mi lesz a helyzet négy és fél hónap múlva”

- mondta a Belga hírügynökségnek a spai futam vezérigazgatója, Vanessa Maes, aki szerint valószínűleg nem a kijelölt időpontban lesz majd az esemény. „A belga emberek és a Spa-Francorchamps-ba érkező szurkolók egészsége a legfontosabb”.

A La Derniere Heure című lap szerint

a nézők nélküli rendezés nem tűnik járható útnak, mivel a versenyt támogató Vallon régió nem akarja a kieső bevételt finanszírozni.

A jegyértékesítést mindenesetre szerda este leállították. A háromnapos versenyhétvégére

eddig már több mint 165 ezer belépőt adtak el, ebből 65 ezer a futam napjára szólt.

Halasztás esetén ezek továbbra is érvényesek lesznek.

Az autós gyorsasági világbajnokság 71. idénye március közepén rajtolt volna Ausztráliában, de a koronavírus-járvány miatt röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben. Ezután sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, a monacói, az azeri és a kanadai viadalt is törölték. Ezután leghamarabb a Francia Nagydíjjal kezdődhetett volna a szezon, de a június 28-ra tervezett futamot is valószínűleg el kell halasztani, mivel Emmanuel Macron államfő hétfőn módosította a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás időpontját. A július 5-re tervezett Osztrák Nagydíjat akár nézők nélkül, zárt kapuk mögött is megrendezhetik a spielbergi Red Bull Ringen, legalábbis az osztrák kormánynak nincs ellenére ez a megoldás. Ezután következne, július 19-én a Brit, majd augusztus 2-án a Magyar Nagydíj.

Forrás: MTI

Borítókép: Charles Leclerc a 2019-es Belga Nagydíjon, miután áthalad a célvonalon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában