e-sport

2020.03.30. 09:10

Marquez öccse a monitor előtt nyerte első MotoGP-versenyét

Alex Marquez a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriájának címvédője.

A spanyol versenyző az idén lépett fel a MotoGP-be, ám a királykategória küzdelmei leghamarabb május közepén kezdődhetnek meg a koronavírus-járvány miatt.

A 23 éves Marquez vasárnap csapott össze ugyancsak a képernyők előtt otthonról versenyző kilenc MotoGP-s riválisával, köztük bátyjával – és immár klubtársával -, az elitmezőnyben hatszoros világbajnok Marc-kal.

A mugellói virtuális pályán rendezett hatkörös viadalon az olasz Francesco Bagnaia lett a második, harmadikként pedig a spanyol Maverick Vinales végzett.

Az összes kategóriát beleértve nyolcszoros világbajnok Marc Marquez egy bukás után ötödikként ért célba.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság katari nyitányán, március 8-án csak a Moto2 és a Moto3 küzdelmeit rendezték meg, a soron következő thaiföldi, texasi, argentin és spanyolországi viadalt viszont elhalasztották. A következő futam a naptárban a május 17-i, franciaországi esemény, amelynek megrendezése ugyancsak bizonytalan a járványhelyzet miatt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában