nhl

2020.01.03. 10:43

Tizenkét gólos mérkőzésen nyert a Vancouver

A Vancouver Canucks 7-5-re nyert a vendég Chicago Blackhawks ellen az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján.

A fordulatos mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, de a 29. perc elején kétgólos hátrányban voltak (2-4). A Vancouver azonban még abban az időszakban másfél perc alatt egyenlített, majd a 49. percben ismét előnyhöz jutott. Erre még válaszoltak ugyan a vendégek, de a hajrá a hazaiaké volt, akik a hárompontos Bo Horvat második találatával lezárták a találkozót. A Canucks – amelyben J.T. Miller négy ponttal járult hozzá a sikerhez – sorozatban a hatodik mérkőzését nyerte meg.

Pierre-Luc Dubois a hosszabbítás 52. másodpercében győztes gólt szerzett Bostonban, így a Columbus Blue Jackets egymást követő 12. mérkőzésén szerzett pontot, ezeken nyolcszor bizonyult jobbnak ellenfelénél.

Megszakadt a Buffalo Sabres négy mérkőzés óta tartó pontmentes sorozata, miután kétgólos hátrányról a ráadásban Jack Eichel büntetőjével legyőzte az Edmonton Oilerst.

Andrej Vaszilevszkij 38 lövést védett, kapusa vezérletével a Tampa Bay 2-1-re nyert Montrealban. A Lightning sorozatban ötödször nyert, a Canadiens egymást követő negyedik mérkőzésén maradt alul.

Patric Hornqvist révén hiába egyenlített kétszer a Pittsburgh, hosszabbításban kikapott a vendég San Jose Sharkstól. A Penguins legutóbbi kilenc mérkőzésén másodszor veszített.

A Florida a 4-0-ra megnyert második harmadban – 11 Panthers-játékos szerzett pontot ebben a játékrészben – alapozta meg 6-3-as ottawai sikerét.

Sorozatban a kilencedik mérkőzésén szerzett pontot a Toronto, amely ezúttal a Winnipeg otthonában nyert 6-3-ra. Pedig a Jets elemében volt, de a 45 lövést hárító Frederik Andersen kiváló teljesítménye döntőnek bizonyult.

Öt vesztes hazai találkozó után tudott nyerni ismét Calgaryban a Flames, amely 4-3-ra múlta felül a New York Rangerst.

Nathan MacKinnon egy góllal és három gólpasszal, Nazem Kadri két találattal, Samuel Girard pedig négy gólpasszal járult hozzá a Colorado 7-3-as hazai győzelméhez.

Eredmények:

Vancouver Canucks-Chicago Blackhawks 7-5

Boston Bruins-Columbus Blue Jackets 1-2, hosszabbítás után

Buffalo Sabres-Edmonton Oilers 3-2, hosszabbítás után

Montreal Canadiens-Tampa Bay Lightning 1-2

New York Islanders-New Jersey Devils 1-2

Pittsburgh Penguins-San Jose Sharks 2-3, hosszabbítás után

Ottawa Senators-Florida Panthers 3-6

Winnipeg Jets-Toronto Maple Leafs 3-6

Arizona Coyotes-Anaheim Ducks 4-2

Calgary Flames-New York Rangers 4-3

Colorado Avalanche-St. Louis Blues 7-3

Vegas Golden Knights-Philadelphia Flyers 5-4

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában