nfl

2019.11.15. 10:01

Elképesztő jelenetek zajlottak a Cleveland és a Pittsburgh meccsén (videó)

A Cleveland Browns némi meglepetésre 21-7-re legyőzte a Pittsburgh Steelerst a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) csütörtöki esti rangadóján, amely azonban nem az eredményről, hanem a Browns egyik legjobb védőjének példa nélküli szabálytalanságáról marad majd emlékezetes.

Cleveland Browns defensive end Myles Garrett (95) during the second half of an NFL football game against the Detroit Lions in Detroit, Michigan USA, on Sunday, November 12, 2017. (Photo by Jorge Lemus/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Jorge Lemus

A mérkőzést alapvetően a hazai védelem kiváló játéka határozta meg. A Browns futballistái nagyon megnehezítették a Steelers irányítójának, Mason Rudolph-nak a dolgát, akit négyszer vittek a földre labdával a kezében (sack), négyszer pedig a passzát „vadászták le”, így nem meglepő, hogy

a pittsburghiek egyetlen touchdownra voltak csak képesek az egész találkozón.

A meccs az utolsó percre eldőlt, a Browns nagy diadalt aratott régi riválisa felett, ám az önfeledt ünneplés elmaradt, mert Myles Garrett alig tíz másodperccel a vége előtt egészen kirívó sportszerűtlenséget követett el: pittsburghi támadásnál

Rudolph elpasszolta a labdát, ezután Garrett óriási erővel rontott neki és a földre vitte, majd kisebb dulakodás után lerángatta az irányító fejéről a sisakot, és nagy erővel rácsapott vele a fejére.

A brutális megmozdulásra a Pittsbugh támadófalának tagjai igyekeztek elégtételt venni az irányítójukat ért támadásért, a földön ütötték és rúgták a clevelandi „rosszfiút”.

A bírók Garrettet kizárták a meccsből, ahogy még egy-egy embert mindkét gárdából,

majd két játékkal később véget ért a találkozó.

Az Amerikai főcsoport (AFC) északi csoportjában a Baltimore (7 győzelem/2 vereség) mögött a vereség ellenére is a Pittsbugh maradt a második 5 győzelemmel és 5 vereséggel, a Cleveland pedig 4/6-os mutatóval a harmadik.

Forrás: MTI

Borítókép: A Cleveland védőjének, Myles Garrettnek elgurult a gyógyszere

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában