Tottenham-bayern

2019.10.02. 13:00

Kovac: szinte minden lövésünk bement

Niko Kovac, a Tottenham Hotspurt 7-2-re legyőző Bayern München vezetőedzője szerint a rendkívül pontos második félidei játék mellett Manuel Neuer védései és az első félidő végén szerzett vezető gól volt a kulcsa a labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójában aratott kiütéses sikernek.

01 October 2019, Great Britain, London: Soccer: Champions League, Tottenham Hotspur - FC Bayern Munich, Group stage, Group B, 2nd matchday at Tottenham Hotspur Stadium. Coach Niko Kovac from FC Bayern Munich is on the verge of a game. Photo: Matthias Balk/dpa

Forrás: AFP / dpa

Fotó: Matthias Balk

Nagyszerű este volt ez a Bayern München, és az egész német labdarúgás számára. Ilyen játékot produkálni egyedülálló dolog – mondta a horvát szakember.

„Nyilvánvalóan meglepődsz, amikor hét gólt szerzel, de szinte minden lövésünk bement.

Az első félidőben a Tottenhamnek három hagy helyzete is volt, de Manuel Neuer ragyogóan védett. Ma ez volt a különbség.

A mi lövéseink bementek, de ha a Tottenham lövései is bemennek, valószínűleg nagy problémáink lettek volna. Ám ezúttal fordítva alakult”

- közölte.

A négy gólt szerző Serge Gnabryról azt mondta Kovac, hogy nem csak a támadásban nyújtott kimagaslót.

„A hab a tortán Gnabry négy gólja volt. Nagyszerűen sikerült számára a mérkőzés, sőt

minden bizonnyal ez volt az eddigi legjobb meccse a Bayernben.

Azzal különösen elégedett vagyok, hogy védekezésben is sokat segített” – mondta.

A 24 éves német középpályás, aki kedd estig nem szerzett gólt a BL-ben, azt emelte ki a meccs után, hogy a Bayern a 7-2-es sikerével minden riválisának üzent, hogy komolyan számolni kell vele a végelszámolásnál.

„Azt hiszem, most már minden együttes tudja, hogy a Bayern sosem áll meg. 3-1, vagy 4-2 után is visszavehettünk volna a tempóból, ám még többet akartunk”

- mondta Gnabry, aki úgy emlékszik, legutóbb gyerekkorában szerzett egy meccsen négy gólt. – „Nagyon örülök a teljesítményemnek, boldoggá tesz, hogy segíteni tudtam a csapatnak.”

A mérkőzés góljai:

Csalódott hazaiak

Mauricio Pochettino, a legutóbbi szezonban döntős Tottenham vezetőedzője szerint furcsa meccset játszottak, amelynek első fél óráját követően annyira elégedett volt együttesével, hogy a szezonban akkor érezte magát legjobban az oldalvonal mellett.

„Nagyon-nagyon csalódott vagyok, hiszen hét gólt kaptunk. Nagyszerű volt elbúcsúztatni az Ajaxot, nagyszerű volt BL-döntőt játszani, és bár nehéz, de most ezzel a helyzettel is szembe kell nézni”

- utalt az argentin edző a tavaszi BL-menetelésre.

„Nem hiszem, hogy harminc perc elteltével a stadionban bárki is ilyen végeredményt várt volna, de a futball ilyen változásokra képes.

Furcsa meccs volt, kissé szerencsétlenül alakult számunkra ez az este.”

Pochettino szerint játékosai harcoltak, és tulajdonképpen a 83. percben esett ötödik gólig „meccsben voltak”, de a Bayernnek ezen az estén minden bement.

A BL B csoportjában két kör után a Bayern hat ponttal áll az élen, míg a Tottenhamnek csupán egy pontja van és a negyedik. A Crvena Zvezda két ponttal, az Olimpiakosz pedig jobb gólkülönbségével előzi meg.

Forrás: MTI

Borítókép: Kovac rápillant az eredményjelzőre, de maga sem hiszi el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában