Vatikán

2021.10.29. 09:47

Peruból származik idén a betlehemi jászol a Szent Péter téren

Idén a perui Andokból, egy Chopcca nevű faluból származik a betlehemi jászol, amelyet karácsonyra állítanak fel a Szent Péter téren – jelentette be csütörtökön a Vatikán.

A picture taken on March 15, 2020, shows a general view of the Vatican's Saint Peter's Square, after most of Italy re-entered into lockdown restrictions aimed at curbing the spread of the Covid-19 (novel coronavirus) pandemic. - Italy's government on March 12 announced tough new restrictions for much of the country following a fresh surge in infections of coronavirus that will see schools, restaurants, bars and museums closed. (Photo by Tiziana FABI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Tiziana Fabi

A jászol Peru 200 éves függetlenségére emlékeztet és bepillantást enged az Andokban élő népek hétköznapjaiba – közölték.

A jászolt alkotó 30 betlehemes figurát Huancavelica régió öt híres művésze készítette kerámiából, fából vagy üvegszálas anyagból. Az alakok az Andokban megszokott öltözetet viselik.

A Vatikán fenséges, 28 méteres karácsonyfáját az észak-olaszországi Trento megye szállítja. A fenntartható erdőgazdálkodásból származó fa feldíszítését is a trentóiak vállalták magukra.

A Szent Péter téri jászlat és a mellett álló karácsonyfát december 10-én avatják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!