Járvány

2021.05.01. 12:25

A Bécsi Filharmonikusok koncertjével nyit ki újra a milánói Scala

A Bécsi Filharmonikusok koncertjével, korlátozott számú közönséggel nyit ki újra a milánói Scala május 11-én, azon a napon, amikor újra fogadhatnak nézőket az olaszországi színházak.

17 September 2020, Italy, Mailand: Federal President Frank-Walter Steinmeier (2nd from left) and his wife Elke Büdenbender (l) attend a performance at La Scala in Milan together with Italian President Sergio Mattarella (2nd from right) and his daughter Laura Mattarella (r). Also in the box are Stephan Steinlein (M), Head of the Office of the Federal President, and Viktor Elbling (behind him), German Ambassador to Italy. Federal President Steinmeier and his wife are on a two-day visit to northern Italy at the invitation of the Italian President. Photo: Bernd von Jutrczenka/dpa (Photo by BERND VON JUTRCZENKA / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: dpa/AFP

Fotó: Bernd von Jutrczenka

A Riccardo Muti dirigálta előadáson mindössze 130 néző vehet részt, a zenekari tagok közti távolság betarthatósága érdekében üléseket távolítottak el a nézőtérről – jelentette be Dominique Meyer intendáns.

Május 11-nek szimbolikus jelentősége van a világhírű operaház számára, mivel az 1943-as bombatámadás után újjáépített teátrum ezen a napon, egy Arturo Toscanini vezényelte koncerttel nyitott ki újra 1946-ban.

Giorgio Armani is csatlakozott az operaház szponzorai közé, a nevét viselő divatház öt év alatt 600 ezer euróval támogatja a Scalát. A divatcézár azt mondta, kötelességének érzi, hogy támogassa a nehéz időkben elhanyagolt kulturális szektort, mert „az igenis létfontosságú”.

Az újranyitás napján lefektetik az alapkövét a Scala új épületének, egy hat földalatti és 11 földfeletti szintből álló toronynak, amely egy 64 méter mély koncertterem kialakítását teszi lehetővé. A Mario Botta építész tervezte új épületben lesz hangfelvételek rögzítésére is alkalmas zenekari próbaterem, táncpróbaterem és irodák.

Borítókép: közönség a Milánói Scalában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!