Élő előadások

2021.04.17. 07:20

Augusztusban megrendezik az Edinburgh-i Nemzetközi Fesztivált

Hatalmas szabadtéri sátrakkal, rövidebb, szünet nélkül megtartott előadásokkal, biztonságos távolságra ültetett nézőkkel rendezik meg augusztusban az Edinburgh-i Nemzetközi Fesztivált.

Forrás: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

A BBC News beszámolója szerint az augusztus 7. és 29. között zajló kulturális rendezvénysorozat megvalósításához az Edinburgh Parkban és az Edinburgh-i Egyetem patinás campusának udvarán állítanak fel óriási sátrakat.

A rendezvény programját június 2-án hozzák nyilvánosságra.

A fesztivál alatt az előadások egyik szekciójának műsorát ingyenes streamingközvetítéssel is láthatja a közönség. Fergus Linehan, a fesztivál igazgatója elmondta: miközben a helyi közönség megteheti az első lépéseket az élő előadásokhoz való visszatéréshez, ajánlanak digitális programokat is a távolból figyelő közönség számára.

Az edinburgh-i önkormányzat illetékesei hangsúlyozták, hogy

a pandémia éve után, amikor a fesztiválokon való részvétel is lehetetlenné vált, nagyszerű lesz, hogy a közönség nyáron újból megoszthatja majd egymással az élő előadások örömét.

A fesztivál története egészen 1947-ig nyúlik vissza, amikor a második világháború után a szervezők a művészetek erejével próbálták gyógyítani a sebeket, ezért megalapították az Edinburgh-i Nemzetközi Fesztivált.

Még abban az évben, a hivatalos programon kívül indult a Fringe nyolc színházi társulat fellépésével. A két eseményhez aztán 1950-ben csatlakozott a The Royal Edinburgh Military Tattoo elnevezésű fesztivál, katonai és népművészeti előadókat is csatolva a csoporthoz. 1983-ban és 2004-ben egy könyv- és egy művészeti fesztivállal bővült a rendezvények sora.g

Tavaly hét évtized után először kellett lefújni a nyári fesztiválsorozatot a pandémia miatt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!