emlékezet

2021.01.11. 20:32

Joe Henderson szaxofonos tiszteletére ad koncertet a Modern Art Orchestra

Az előadás repertoárjának túlnyomó része Henderson Big Band című lemezéről származik.

Egyedülálló online koncerttel, négy neves szólistával tiszteleg Joe Henderson, a húsz éve elhunyt szaxofonos előtt a Modern Art Orchestra (MAO) január 17-én.

Az est vendégelőadói – Bob Mintzer, Tony Lakatos, Rick Margitza és Bolla Gábor – kifejezetten erre az alkalomra készített hang- és videófelvételeik a MAO élő muzsikájába integrálva hallhatók a Budapest Music Centerben felvett koncerten – közölték a szervezők hétfőn.

Az esemény Joe Henderson amerikai tenorszaxofonos és zeneszerző nagyzenekari hangszereléseire összpontosít. Az előadás repertoárjának túlnyomó része Henderson Big Band című lemezéről származik.

A kilencvenes években alkotott mű négy év alatt készült el és hatalmas érdeklődés övezte, hiszen a művész addigi életművéből teljes mértékben hiányzott a big band hangzás, amely nagyszerűen szólt a több generációból összeválogatott zenekar előadásában. A háromszoros Grammy-díjas dzsessz ikon pályafutása legtermékenyebb időszakában készült lemez az utolsó előtti volt a sorban. Joe Henderson 2001-ben 64 éves korában hunyt el betegségben.

A január 17-i esemény közös élő beszélgetéssel indul 19 óra 30 perckor, ebben a közönség is részt vehet. Az előadás 20 óra 30 perckor kezdődik, a koncert a MAO Facebook eseményén keresztül látható, a részvétel ingyenes.

Borítókép: facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!