Járvány

2020.06.03. 14:48

A bécsi operaház már júniusban tart koncerteket szűk közönség előtt

A zongorával kísért dal- és áriaestek élőben és ingyenesen az interneten is elérhetők lesznek.

28 January 2020, Berlin: Singer Günther Groissböck at the press conference of "Der Rosenkavalier" at the Staatsoper Unter den Linden in Berlin Mitte. © BY XAMAX Photo: XAMAX/dpa

Forrás: AFP

Fotó: Picture-Alliance via AFP

A járványügyi intézkedések lazítása nyomán a bécsi operaház 14 koncertet tart júniusban 100 fősnél nem nagyobb közönség előtt.

A zongorával kísért dal- és áriaestek élőben és ingyenesen az interneten is elérhetők lesznek – közölte a Wiener Staatsoper, amelynek nagytermében amúgy 1709 ülő- és 567 állóhely áll rendelkezésre.

A szűk közönség előtt tartott koncertsorozat hétfőn indul Günther Groissböck osztrák operaénekes dalestjével és június 27-én zárul az operaház szólistáinak és zenekarának gálaestjével.

A jegyeket csütörtöktől árusítják 36 vagy 100 euróért az előadás jellegétől függően.

A biztonság érdekében csak szólójegyeket adnak el a földszinti nézőtérre, a nézőknek ügyelniük kell a távolságtartásra, fertőtleníteni kell a kezüket és ülőhelyük elfoglalásáig szájmaszkot kell viselniük.

Borítókép: Günther Groissböck osztrák operaénekes / AFP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!