Járvány

2020.05.12. 14:23

Murakami Haruki különleges rádióműsorral kedveskedik a japánoknak

Zenés rádióműsorral szeretné otthonmaradásra biztatni a koronavírus-járvány miatt otthonaikba kényszerült japánokat a világhírű japán író, Murakami Haruki. A május 22-re tervezett adás saját rádióműsorának különkiadása lesz.

The Japanese writer Haruki Murakami attends an reading event at Odense Library in Odense, Denmark on October 30, 2016. - Murakami is laureate of the 2016 Hans Christian Andersen Literature Awards. (Photo by Henning Bagger / Scanpix Denmark / AFP) / Denmark OUT

Forrás: Scanpix/AFP

Fotó: Henning Bagger

A Murakami Radio néhány havonta jelentkezik az éterben. Az évek óta az irodalmi Nobel-díj legnagyobb esélyeseként emlegetett író kamaszkorától vonzódik a zenéhez, feleségével korábban dzsesszklubot is vezettek. A rádióadásban kedvenc zenéit játssza majd, és hallgatói hozzászólásokat is fogad.

„Remélem, hogy a zene ereje egy kicsit könnyít a koronavírus miatti szomorúságon”

- fogalmazott a honlapján a Norvég erdő, a Kafka a tengerparton vagy a háromkötetes 1Q84 (Ezerkülöncszáznyolcvannégy) 71 éves szerzője, akinek műveit 50 nyelvre fordították le, és sok millió példányban keltek el.

A Stay Home Special című műsort május 22-én éjjel (közép-európai idő szerint kora délután) sugározza egy tokiói rádióadó és országszerte több tucatnyi más állomás.

Japánban május 31-ig vannak életben a veszélyhelyzet szabályai, de az illetékesek jelezték, hogy az ország egyes részein, ahol jelentősen csökkent a fertőzések száma, már a héten elkezdik a korlátozások feloldását.

Tokióban, ahol a legtöbb megbetegedés történt, hétfőn 15 új esetet regisztráltak. Az új esetek száma 42 nap után először volt húsznál kevesebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!