Járvány

2020.04.18. 08:01

Rövidfilmfesztivált szervez Roger Corman amerikai filmrendező és producer

Kétperces, otthon forgatott rövidfilmekkel lehet nevezni.

US director Roger Corman arrives for the Los Angeles premiere of Netflix's "The Irishman" at the Chinese theatre in Hollywood on October 24, 2019. (Photo by VALERIE MACON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Valerie Macon

A Jack Nicholson, Francis Ford Coppola és Peter Bogdanovich mentoraként emlegetett filmes Instagram-oldalán „az első (és remélhetőleg utolsó) Corman Karantén Filmfesztiválként” mutatta be a virtuális mustrát.

A kiírás szerint a karantén miatt otthon tartózkodó rendezők legfeljebb kétperces rövidfilmekkel nevezhetnek a programba.

A filmeket forgathatják családtagjaikkal, vagy azokkal, akikkel megosztják a karantént, a felvételhez pedig okostelefont és az otthonukban rendelkezésre álló világosítást használhatják

- idézte a The Hollywood Reporter.

A „független film keresztapjaként” emlegetett rendezőnek a következő két hétben a közösségi médián keresztül lehet elküldeni a produkciókat a #CormanChallenge hashtaggel.

A 2009-ben az amerikai filmakadémia életműdíjával kitüntetett rendező hozzáfűzte, hogy

a legjobbnak talált filmet közösségimédia-csatornáin és honlapján is közzéteszi majd.

„Készítünk egy trailert a filmhez, a rendezője pedig oklevelet kap tőlem és természetesen elnyeri az első és utolsó Corman Karantén Filmfesztivál legjobb filmjéért járó díjat” – írta Corman.

A legendás B-filmes egyúttal felszólította az otthoni karanténban időző hollywoodi filmeseket, köztük a horrorfilmes Eli Rothot, Andy Muschiettit, Leigh Whannellt és Guillermo del Torót, hogy ők is vegyenek részt a karanténfesztiválon.

A 94 éves Corman, aki pályafutása alatt több mint 400 film producere és rendezője volt, az 1970-es években alapította meg a New World Pictures vállalatot, amely az Egyesült Államok legnagyobb, független filmeket forgalmazó cége lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!