Járvány

2020.04.12. 09:08

Művészeti árverésen 2,4 millió euró gyűlt össze a francia ápolók támogatására

Összesen 370 kikiáltási tárgyat adtak el – közölte a párizsi Piasa aukciósház.

Egy párizsi művészeti árverésen 2,4 millió euró (865 millió forint) gyűlt össze a koronavírusos betegekkel foglalkozó francia ápolók támogatására.

A legdrágább tárgy, Claire Tabouret kortárs francia művész Les Débutantes című festménye volt, amely 207 ezer euróért (74,5 millió forintért) kelt el.

Az eladott alkotások között volt Yves Klein L'Esclave de Michel-Ange című műve, amely 56 ezer eurót (20 millió forintot) ért új tulajdonosának. A belga Berlinde de Bruyckere egyik viaszszobra 32 ezer euróért (11,5 millió forintért) cserélt gazdát a múlt hét végén tartott jótékonysági aukción.

Az eladásra kínált alkotások galériatulajdonosok, művészek, dizájnerek és építészek adományai voltak. A bevételt a #ProtegeTonSoignant (védd az ápolódat) elnevezésű kollektíva kapja, mely többek között a kórházak számára szükséges anyagok megvásárlásával és szétosztásával foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!