a közös ima ereje

2020.04.07. 20:00

Andrea Bocelli húsvéti koncertjét online közvetítik az üres milánói dómból

Az olasz tenort a történelmi katedrális orgonistája, Emanuelle Vianelli kíséri a koncerten, amelyen az Ave Maria és Mascagni Sancta Maria című műve is elhangzik.

TV gala event "Hit Champions" 2018

Forrás: AFP/dpa-Zentralbild

Fotó: Carl Seidel

Andrea Bocelli világhírű olasz tenor húsvéti koncertjét az üres milánói dómból közvetítik: az előadást élőben lehet majd látni a YouTube-on vasárnap este.

Bocellit a történelmi katedrális orgonistája, Emanuelle Vianelli kíséri a koncerten, amelyen az Ave Maria és Mascagni Sancta Maria című műve is elhangzik.

A Bocelli: Music for Hope (Bocelli: Zene a reményért) című koncert magyar idő szerint vasárnap este 7 órakor kezdődik Bocelli YouTube-csatornáján (https://www.youtube.com/andreabocelli).

Az előadás megszervezésében Milánó városán kívül a dóm, a Sugar Music, a Universal Music Group és a YouTube is közreműködött, és Bocelli a fellépésért nem fogadott el honoráriumot.

„Nagyon örülök, hogy Andrea elfogadta a meghívásunkat” – mondta el Giuseppe Sala, Milánó polgármestere. Hozzátette, hogy idén a koronavírus-járvány miatt mindenki számára más lesz a húsvét. „Biztos vagyok abban, hogy Bocelli hangja olyan lesz, mint egy erős, meleg ölelés, amelyet mostanában mindannyian hiányolunk, és megmelengeti Milánó, Olaszország és a világ szívét” – fogalmazott.

Bocelli közleményében hangsúlyozta, hogy hisz a közös ima erejében. „Hiszek a keresztény húsvétban, a feltámadás egyetemes szimbólumában, amire mindenkinek – akár hívő, akár nem – igazán szüksége van most” – írta a világhírű operaénekes.

A koncerttől függetlenül a sztártenor alapítványa pénzgyűjtést kezdeményezett, hogy ezzel segítse a járvány frontvonalában küzdő kórházi dolgozók védőfelszereléssel való ellátását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!