Szűz Mária mennybemenetele

2019.10.17. 15:16

Retrospektív kiállításon mutatják be El Greco művészetét Párizsban

A festőnek ez az első nagy retrospektív tárlata Franciaországban.

Budapest, 2011. oktber 25. El Greco: El Expolio (Krisztust megfosztjk a ruhitl) cm festmnye az El Grectl Rippl-Rnaiig - Nemes Marcell, a mecns mgyjt cm killtson a megnyit napjn, a Szpmvszeti Mzeumban. MTI Fot: Kollnyi Pter

Forrás: MTI

Fotó: Kollányi Péter

A művészettörténet egyik legjelentősebb festőjének több mint 70 műve látható a Grand Palais-ban szerdától február 10-ig.

Az alkotásokat a kiállítás idejére a világ legjelentősebb múzeumai és magángyűjtemények adták kölcsön, a közönség ritkán egyesülő sorozatokat is láthat a tárlaton.

A festőnek ez az első nagy retrospektív tárlata Franciaországban.

A Greco címet viselő kiállítás bemutatja El Greco művészi fejlődését. A Domenikosz Theotokopulosz néven Krétán született művész kora egyik legkevésbé tipikus és legmodernebb festőjévé vált.

A kiállítás egyik fő műve a Szűz Mária mennybemenetele című monumentális festmény.

A párizsi Louvre és a chicagói Art Institute közreműködésével megvalósult kiállítás március 8-tól június 21-ig az amerikai nagyvárosban lesz látható.

Borítókép:

El Greco: El Expolio (Krisztust megfosztják a ruháitól) címû festménye az El Grecótól Rippl-Rónaiig – Nemes Marcell, a mecénás műgyűjtő című kiállításon a megnyitó napján, a Szépművészeti Múzeumban.

MTI Fotó: Kollányi Péter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!