Krimi

2022.10.16. 10:00

A negyedikről zuhant a halálos mélységbe egy egyéves kisfiú Petrozsényben

A szülők magukat okolják gyerekük haláláért.

Illusztráció: Shutterstock

Édesanyja a konyhában volt, édesapja pedig a nappaliban, és egyikük sem vette észre, hogy mire készül a gyerek – derül ki az Origo cikkéből. 

A baleset a romániai Petrozsényben történt. Az egyéves Zayn felkapaszkodott a kisautójára, ahonnan már elérte a negyedik emeleti lakás erkélyablakának kilincsét és a mélybe zuhant.

A 27 éves, egyébként nővérnek tanuló édesanyja, Mihaela Baicans a konyhában volt és az ebédet készítette, férje pedig a nappaliban. A szagelszívó miatt a nő nem hallotta, hogy a gyerek kiesett, már csak egy sikításra és arra figyelt fel, hogy valaki azt kiabálja, hogy egy kisgyerek kiesett az emeletről. Azonnal lerohant a földszintre és látta, hogy az ő kisfia fekszik a földön.

„Tíz percig sikoltoztam egyfolytában, amíg kijött a mentő. Nem tudom, ki hívta a mentőket, valószínűleg az a fiú, aki látta a zuhanást” – mondta a kisfiú édesanyja.

A gyereket mentőhelikopterrel vitték a legközelebbi gyerekkórházba, ahol megállapították, hogy bevérzett az agya. A családja a kórterem előtt ült.

„Megtudtam, hogy negyedik stádiumú kómában van, és minimális esélye van a túlélésre. Pár óra elteltével beengedtek, hogy vele maradjak, de rajtam kívül senki mást nem engedtek be. A családom mindent megpróbált, hogy csak egy percet töltsek vele, de nem volt rá lehetőségük” 

– emlékezett vissza az anya, majd hozzátette: „A kórházban hitetlenkedve álltam, lezsibbadtam. Az orvosok azt mondták, mindent megtesznek érte.”

Egy nappal a baleset után a gyerek apját is beengedték hozzá, de a kisfia már nem tudott rá reagálni. Többet nem ébredt fel a kómából. Három nappal később a szíve is megállt, belehalt a sérüléseibe. A szülei magukat okolják kisfiuk haláláért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!