Megdöbbentő

2022.05.12. 06:50

Nem várt fordulat a tizenöt éve eltűnt kislány utáni nyomozásban

Még sosem volt ilyen közel ahhoz a rendőrség, hogy megoldja és lezárja Maddie McCann immár 15 éve tartó ügyét.

Egy német ügyész jelentette be, hogy újabb bizonyítékokat találtak a Madeleine McCann-ügyben. Kijelentette, biztos benne, hogy a gyanúsított megölte a brit kislányt, aki háromévesen tűnt el Portugáliából egy családi nyaralás során – derül ki a Metropol cikkéből.

Az ügyben nyomozó Hans Christian Wolters szerint az új, meg nem nevezett bizonyítékok összefüggésbe hozzák a letartóztatott német pedofilt a kislány eltűnésével. Christian B. ellen még nem emeltek vádat, de hamarosan erre is sor kerülhet az ügy lezárásaként.

-
Forrás: AFP

A gyanúsított 1995 és 2007, azaz a gyermek eltűnése idején is Algarve régióban élt. Az ügyészek 2020-ban mondták először, hogy azt gyanítják, Christian B. felel Maddie eltűnéséért. 

A férfi korábban azt mondta, hogy akkori barátnőjével volt azon az éjszakán, amikor a lánynak nyoma veszett. Wolters ezzel szemben most azt mondta, hogy a férfinak arra a napra „nincs alibije”. Az már korábban kiderült, hogy Christian B. egy órával a kislány eltűnése előtt az érintett apartman közelében volt, ezt támasztják alá ugyanis a mobilhívásai. A lopással, betöréssel, pedofíliával és egy nő megerőszakolásával vádolt férfi jelenleg is börtönben van.

A hírek ellenére Madeleine szülei egyetlen percre sem adták fel a reményt, és mivel lányuk holtteste nem került elő, bíznak benne, hogy egy napon még épségben visszakapják gyermeküket.

Borítókép: AFP


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!