Fatális tévedés

2022.02.26. 06:25

Ártatlanul került börtönbe a gyönyörű magyar modell Rómában

Szállodai szobájából hurcolták el a hódmezővásárhelyi Grétát az olasz hatóságok. Elképesztő rendőri mulasztások miatt került a rácsok mögé.

Óriási bravúrral mentette ki az olasz börtönből egy ügyvéd az ártatlanul fogva tartott hódmezővásárhelyi modellt. Grétát a kinti hatóság alaptalanul vádolta drogcsempészéssel. A magyar lányt egy hotelből vitték el: drogcsempészéssel és kereskedelemmel gyanúsították meg. 2,5 hónapot kellett a börtönben kibírnia, majd további hét hónapig nem hagyhatta el az országot  - derül ki a Bors cikkéből.

 

Az egész azzal kezdődött, hogy Tokióba akart utazni, közben egy éjszakát Rómában töltött. A szállodai szobájába várt egy divattervezőt, aki azt állította, visz neki ruhákat a fotózásra.

 

„Beengedtem az ajtón a magát divattervezőnek kiadó nőt. A következő pillanatban annyit láttam, hogy egy férfi áll mögöttem, az állítólagos divattervezőnő pedig a földön feküdt. Egyre több ember jött be a szobába. Azt kiabálták olaszul, hogy rendőrség” – mesélte a lapnak Gréta.

 

Forrás: Bors

 

A fiatal magyar lány csak sejtette, hogy a ruhái helyett valami illegális dolog lehet a bőröndben. Valóban: mint kiderült, 11 kiló kokain volt benne.

 

„Ijesztő volt elsétálni a cellák mellett, illetve minden egyes este úgy elaludni, hogy ránk zárták a vas kapukat. Sok rémálmom volt, visszatérő álmok. Odabenn teljesen önkívületi állapotban voltam. Lelkileg ez iszonyatosan megterhelő 74 nap volt. Egy hét felért egy hónappal” – mondta a modell a Borsnak.

  

A szülei azonnal elkezdtek Olaszországban praktizáló ügyvédet keresni. Egy fórumon Massimiliano Scaringellát ajánlották a figyelmükbe, akinek némi kötődése is van hazánkhoz, hiszen magyar nőt vett feleségül. A nyelvünket is megtanulta folyékonyan beszélni. 

 

 

Forrás: Romatoday/Bors

 

A jogász elárulta a lapnak, hogy elképesztő hibákat talált az olasz hatóság eljárásában. 

„Az iratokat többször átnéztem, melyekben egymásnak ellentmondó dolgokat találtam. A rendőrség először azt mondta, hogy látták, ahogy Gréta pénzt adott át és cserébe drogot kapott. A nyomozóhatóság azt is állította, hogy a védencemnél 1500 eurót találtak, és ő azzal kívánta a szóban forgó 11 kiló kokaint kifizetni. Ez abszurd feltételezés, hiszen aki ismeri a feketepiaci árakat, az tudja, hogy ennyi drogot ennyi pénzzel nem lehet kifizetni. Valójában az összeget Gréta a modellmunkájáért kapta, amit eleinte a rendőrök kétségbe vontak” – árulta el az ügyvéd.

 

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!