Nem vigyázott

2022.01.22. 07:50

Thaiföldön bukott le egy apróságon a magyar csaló

Tíz év után kaptak el egy körözött bűnözőt a távol-keleti országban. Nemcsak a börtön, de sok száz milliós büntetés is vár rá.

Elfogtak egy Thaiföldön hosszú évek óta bujkáló magyar bűnözőt. A most 48 éves férfit biztosítási csalás miatt körözték annak idején, ám sikerült eltűnnie a magyar hatóságok szeme elől - írja a Thiger.

Tíz év után bukott le végül, mert az ottani bevándorlási hivatalnak feltűnt, hogy 4254 nappal túllépte a tartózkodási engedélyét: a 2010-ben kiváltott turista vízuma ugyanis csupán 60 napra szólt.

A férfit Bangkokban tartóztatták le, és csak akkor derült ki, hogy az igazságszolgáltatás elől szökhetett Thaiföldre,  amikor elkezdték intézni a kitoloncolását, és felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal.

A férfinek most azonban már nemcsak magyar igazságszolgáltatással kell szembenéznie, ugyanis azért, hogy egy évtizedig illegálisan tartózkodott a távol-keleti országban, több mint 400 millió forintnak megfelelő pénzbüntetést kell kifizetnie.

Illusztráció: 123RF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!