gyász

2020.10.25. 07:58

Meghalt a Samsung elnöke

Li Kun Hi 78 éves volt.

Former Samsung group chairman Lee Kun-Hee (L) walks past a protesters holding a placard as he appears for a trial at a court in Seoul on July 1, 2008. The former head of South Korea's biggest business group Samsung and his son appeared in court together during the father's trial for tax evasion and breach of trust. The placard reads "Save Taean County (devastated by last year's maritime oil spill involving a Samsung unit) with your slush fund of seven billion USD!." AFP PHOTO/JUNG YEON-JE (Photo by JUNG YEON-JE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: JUNG YEON-JE

Meghalt 78 éves korában a Samsung elnöke, Li Kun Hi – tudatta a dél-koreai óriásvállalat vasárnap.

A konszern tájékoztatása szerint Li mellett volt családja, köztük fia, a Samsung alelnöke, a vállalatot már ténylegesen évek óta irányító Li Dzse Jong is.

Linek kulcsszerepe volt abban, hogy apja tésztagyárából Dél-Korea egyik legnagyobb vállalata lett, amely ma már elektronikai termékek piacától a hajóépítésen át a biztosítási és építőipari szektorban is meghatározó.

Li Kun Hi hat éve kórházban volt, amióta szívroham érte. A halált bejelentő közleményben a vállalat azt írta róla, hogy valódi látnok volt, aki egy helyi vállalkozásból világraszóló, innovatív céget és a gazdasági egyik hajtóerejét hozta létre. „Öröksége örökkévaló” – húzta alá közleményében a Samsung.

Li hatalmas vagyont hagy örököseire. A Forbes 2017-es becslése szerint a Li-örökség a 16 milliárd dollárt is elérheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!