adatok

2020.04.23. 20:06

Jelentősen romlott a Lufthansa Group első negyedéves pénzügyi eredménye

Jelentősen romlott a Lufthansa Group első negyedéves pénzügyi eredménye az előzetes adatok alapján, amelyet a társaság csütörtökön közölt.

A Lufthansa, a Swiss, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines és az Eurowings légitársaságot magába foglaló csoport az első negyedévben 6,4 milliárd euró bevételre tett szert, ami azt jelenti, hogy 18 százalékkal kevesebb bevételből tudott gazdálkodni, mint egy évvel korábban. Csak márciusban 47 százalékkal esett a bevétel mértéke a koronavírus-járvány miatt.

A csoport üzemi eredménye ezek után 1,2 milliárd eurós veszteség lett, egy évvel korábban még 336 milliós veszteséggel zárt.

Jelenleg 4,4 milliárd euró szabad készpénzállománya van a cégnek, de mivel nem tudni, hogy mikor indulhat el újra az üzemelés, a társaság megkezdte a tárgyalásokat a német, svájci, osztrák és belga kormánnyal egy pénzügyi mentőcsomag részleteiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!