Bulvár-celeb

2023.01.02. 07:55

Ez elképesztő: brutális bántalmazásokról szóló videók terjednek a neten

A fiatalok körében terjed, ahelyett, hogy szégyen lenne, népszerűséget jelent...

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt évben erőszakos videók tucatjai lepték el az internetet, brutális bántalmazásokat mutatva be iskolák területén, vonatokon, bevásárlóközpontokban és az utcákon. Az interneten egyre több ilyen videó jelent meg, amit fiatalok osztanak meg „lájkok és népszerűség” reményében.  A skót rendőrség munkatársai azt mondják, hogy folyamatosan figyelik a közösségi-oldalakat, de a szülők figyelmeztették őket, hogy a probléma egyre szélesebb körben elterjedt - írja a Bors.

A Daily Record számos incidensről számolt be a közösségi médiában és olyan platformokon, mint a TikTokon, Whatsappon, Facebookon és Twitteren keringő erőszakos klipekről.

Az egyik videón a Wishaw állambeli gimnázium diákjai között megosztott felvételek azt mutatják, hogy egy lányt az iskola területére csábítanak, mielőtt a zaklatói megtámadják. A felvételen az látható, ahogy az iskoláslányt a földre rántják, ököllel ütik és rúgják.

Egy másik közölt videón egy 10 fős banda látható, amint egy aluljáróban fegyverrel csapnak le egy fiúra. Látható, amint elvadult fiatalok megragadják a fegyvereket, mielőtt az áldozat felé rohannának, és a földre dobnák. Ezután videóra veszik, amint többszörös ütést szenved a fején és a testén, miközben egy másik fiú lent tartja és kiszolgáltatja a bántalmazásnak. Az akkori hírek szerint a fiú kórházba került, és kómába esett a verés után.

Egy autista diáklány is áldozatul esett. Abbie Jarvist, aki csupán 12 éves, állítólag október 4-én becsalták a város kápolnájában, és eszméletlenre verték. Az incidenst, amely miatt két napig kórházban volt, egy körülbelül 10 fős fiatal filmezte, akik a közösségi-oldalakon megosztották a felvételeket a támadásról.

Abbie édesanyja, Angela elmondta, bár a klip létfontosságú bizonyítékként szolgált lánya ügyében, mégsem történt semmi előrelépés az ügyben.

Nem tudtam rávenni magam, hogy megnézzem az Abbie támadásáról megosztott felvételt, még mindig nem tudom megtenni. A tény, hogy a videó örökre ott van, szörnyű érzés.

– mondta el az édesanya.

A négygyermekes anyuka „borzalmasnak” minősítette az online trendet, és jobb szabályozást kért az online platformokon. Hozzátette, hogy manapság a gyerekeknek és a tinédzsereknek minden a közösségi médiáról szól.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy ezek a klipek valós veszélyt jelentenek a tinédzserekre. Egy ilyen videó több ezer megtekintést és megosztást kap, ami csak arra ösztönzi a fiatalokat, hogy továbbra is töltsenek fel ilyen tartalmakat az oldalakra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!