Bulvár-celeb

2021.07.02. 05:30

Megtörtént a csoda: Diana a halála után is összebékítette Harryt és Vilmost

Hetek óta izgatottan várta Nagy-Britannia a Diana hercegné emlékére készült szobor avatását. Nemcsak a szívek királynője iránt érzett rajongás miatt, hanem azért is, mert a szobrot Lady Di két haragban lévő fia, Harry és Vilmos közösen leplezte le.

(FILES) In this file photo taken on August 19, 1995 Prince Charles (L), Princess Diana (R) and their children William (2nd L) and Harry watch the march past on a dais on the mall as part of the commemorations of VJ Day. - Princes William and Harry set aside their differences on July 1, 2021, to unveil a new statue to their mother, Princess Diana, on what would have been her 60th birthday. (Photo by Johnny EGGITT / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Július 16-án töltötte volna be Diana hercegné a 60. évét. Ennek tiszteletére fiai, Harry és Vilmos herceg felavatták az édesanyjuk emlékére készült szobrot – írja a Bors.

Ez a szobor is őrzi Diana emlékét
Fotó: AFP

Az egész világ azt figyelte, hogy a testvérpár között milyen a viszony, mivel nagyapjuk, Fülöp herceg temetése óta nem találkoztak, sőt, alig beszéltek egymással.

A jelek szerint a szoboravatás megtörte a jeget, a királyi család szakértői szerint Harry és Vilmos kapcsolata korántsem olyan fagyos, mint az elmúlt hónapokban: már Harry megérkezése után, az angol–német meccs alatt üzeneteket váltottak egymással, és a szoboravatón sem lehetett felfedezni az ellenségeskedés jeleit.

Hosszú idő óta először beszélgettek
Fotó: AFP

A kert tervezésében is részt vettek

Bár a két herceg külön autóval érkezett az eseményre, a ceremónia előtt privát túrát tartottak a Sunken Gardenben, édesanyjuk kedvenc helyén, ahová a szobor is került. A kert megtervezésében állítólag Cambridge és Sussex hercege is aktívan részt vett, nemcsak a kialakításában, hanem a virágok kiválasztásában is.

A kertbe több mint négyezer virág került ötven különböző fajtából. A Diana tiszteletére létrehozott kertben helyet kapott a nefelejcs is, ami a hercegné kedvenc virága volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!