de jó lenne!

2021.06.04. 06:35

Viszlát, oltás! Hamarosan tapasszal kaphatjuk meg a Covid-vakcinát?

Noha egyáltalán nem megterhelő oltás útján megkapni a koronavírus elleni vakcinát, a tudósok jelenleg egy ennél is gördülékenyebb – ráadásul otthon is alkalmazható – módszeren dolgoznak.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Hamarosan már saját magunknak is beadhatjuk a Covid-vakcinát, ugyanis ausztrál tudósok a koronavírus-ellenszer újfajta beviteli módszerén dolgoznak: egy olyan tapaszt fejlesztettek ki, ami a leszokó dohányosok által oly jól ismert nikotintapaszhoz hasonlatosan működik – írja a Bors.

Otthon is egyszerű lesz használni
Fotó: Shutterstock

A Queensland Egyetem és a Vaxxas biotechnológiai vállalat közös fejlesztése az ígéretek szerint egyébként nemcsak hogy orvosi segítség nélkül is alkalmazható lesz, de állítólag sokkal gyorsabban vált ki immunválaszt, azaz jóval hamarabb alakítja ki a védettséget a koronavírus ellen, mint az oltással bejuttatott vakcina.

Ha ez nem lenne elég, a tapaszt nem kell hűteni. 25 Celsius-fokon egy hónapig áll el, de akát 40 fokon is tárolható egy hétig, így jóval könnyebben eljuttatható elzártabb helyekre – írja a Daily Mail Australia. Ez a hőállóság különösen nagy előrelépés annak fényében, hogy a Pfizer vakcináját például mínusz 70 Celsius-fokon kell tárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!