Bulvár-celeb

2021.05.04. 05:45

Sokkoló: 15 kézujjal és 16 lábujjal született egy kisfiú

A szülőket akkor sokkolta a felismerés, hogy gyermekük 31 ujjal született. Az előzetes vizsgálatok nem mutattak semmiféle rendellenességet.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

31 ujjal és lábujjal született néhány éve egy kínai csecsemő szülei legnagyobb döbbenetére, akik azt mondják, hogy a szülés előtti vizsgálatokon nem volt semmiféle jel bármilyen rendellenességre. Ráadásul a Honghong becenevű három hónapos kisfiúnak mindkét kezén két tenyere van, hüvelykujj nélkül – írta a Daily Mail nyomán a life.hu.

A rendellenesség neve polidaktília. Ez a rendellenesség, amikor a gyermekek extra ujjakkal vagy lábujjakkal születnek, körülbelül 1000 esetben egyszer fordul elő. Honghong édesanyja is ebben a betegségben szenved, pont ezért végeztettek el számos vizsgálatot a baba születése előtt.

Szülei mindenképpen szerették volna, hogy a kisfiút megoperálják, de a műtét rengeteg pénzbe került, ezért gyűjtést indítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!