a legjobb barát

2021.02.02. 07:25

Kutyáik mentették meg a házaspárt, akiket elsodort egy lavina az Alpokban

Egy túrázó házaspárt kisebb lavina sodort el vasárnap a svájci Avers-völgyben, az olasz határ közelében, St. Moritztól nyugatra. Azonban túlélték a balesetet, mivel a kutyáiknak a folyamatos ugatásukkal, nyüszítésükkel sikerült felhívniuk a közelben sétálók figyelmét.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A fiatal pár St. Moritztól nyugatra túrázott vasárnap két husky kutyájával az Alpokban, amikor délután 3 körül hirtelen lavina sodorta el őket – írja az Origo.

A kutyáknak hamar sikerült kimenekülniük a hó fogságából, és az ásás közepette hangos ugatásba, egyes fültanúk szerint inkább amolyan farkasüvöltésbe kezdtek.

„A kutyák szüntelen ugatása, hangos üvöltése keltette fel a figyelmünket, amiket távolról hallottunk, valahogy érezni lehetett a levegőben, hogy valami baj történhetett valahol a közelben.

Az okos kutyusoknak köszönhetik, hogy megmenekültek
Fotó: Shutterstock

Mi a lavinát ugyan nem láttuk, mert elég távol a balesettől túráztunk, de azonnal sebtében elindultunk a kutyaugatások irányába, és 15-20 percen belül meg is találtuk a helyszínt, és sikerült viszonylag rövid időn belül, szerencsére még időben kiásni a szerencsétlenül járt párt” – nyilatkozta a Hócipő túracsoport egyik tagja, aki hozzátette: amikor odaértek,

szerencsére a nő egyik keze kilógott a hó alól, így azonnal sikerült beazonosítani, és pár percen belül kiásni a házaspárt.

A viszonylag könnyebb sérüléseket szenvedett fiatalokat végül a Rega légimentő-szolgálat helikopterével szállították kórházba. Az ügyben kiadott közlemény szerint mindkettejük állapota stabil.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!