a saját törvényei szerint

2020.12.18. 21:05

Felesége alsóneműjét vitte be a rendőrségre, hogy bűnösségét bizonyítsa

Felesége bugyijával vonult be az afgán férj a rendőrségre, hogy azzal bizonyítsa a házasságtörést. Amikor azonban felvilágosították, hogy az ottani törvények szerint a megcsalás nem bűncselekmény, inkább saját kezébe vette az ügyet és brutális módon megkéselte a gyanított szeretőt.

Forrás: Shutterstock

A Svédországban élő afgán férj arra gyanakodott, hogy a felesége megcsalja őt egy szintén afgán, 20 éves férfival.

A házasságtörés a muszlimoknál súlyos bűnnek számít, így a férj, Mohammad-Jawad nem volt képes tétlenül nézni a történeket, bár felesége tagadta, hogy köze lenne a fiatal férfihoz

- írja a V4NA hírügynökség.

Mohammad-Jawad hosszabb ideje gyanította a hűtlenséget.

Erről a rendőrségnek is szólt, ahova egy alkalommal bevitte magával a nőnek egy bugyiját is bizonyítékként.

A rendőrök azonban közölték vele, hogy Svédországban a megcsalás nem számít bűncselekménynek – a férj ezt nem akarta elhinni. Ezután vette inkább saját kezébe az igazságszolgáltatást.

A 20 éves áldozatra végül egy buszon csapott le Kirunában a férj és két fia,

99-szer szúrták meg, többek között a fején, az arcán és a felsőtestén.

Amikor a rendőrség kihallgatta Mohammad-Jawadot, a férfi arról beszélt, hogy egy hűtlen feleséget halálra köveznek ott, ahonnan ő jött. Ráadásul kiemelte, hogy ugyanez vonatkozik arra a férfira, akivel a felesége szerinte megcsalta őt.

Az ügyben néhány napja hoztak ítéletet, a fiatalkorú fiúk a koruknak megfelelő büntetést kaptak.

A 47 éves apuka életfogytiglani börtönt kapott, de nem utasították ki Svédországból,

pedig neki nincs is svéd állampolgársága. Ezt azzal indokolta a bíróság, hogy a férfit az otthonában, Afganisztánban üldöznék a vallása miatt. A család ugyanis – legalábbis szóban – áttért az iszlámról a keresztény vallásra, hogy megkapják a menedékjogot Svédországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!