Ország-világ

2020.11.27. 05:55

Aprócska horzsolás miatt kellett amputálni a hároméves kisfiú mindkét lábát

Mindkét lábát amputálni kellett egy hároméves arizonai kisfiúnak, miután térdhorzsolása csúnyán elfertőződött.

Forrás: Shutterstock

A kis Beauden Baumkirchner múlt hónapban rokonaival kempingezett San Diego közelében, amikor biciklijével elesett és lehorzsolta a térdét. Ez gyakorlatilag minden kisgyerekkel megtörténhet és meg is történik, így szülei nem tulajdonítottak túl nagy jelentőséget a sebnek: lefertőtlenítették, betapasztották, édesanyja még gyógypuszit is adott rá – írja a Bors.

Két nappal később azonban a kisfiú hirtelen annyira rosszul lett, hogy kórházba kellett vinni. A gyermek láza magasra szökött, sebe pedig addigra már jól láthatóan elfertőződött, lábai bedagadtak.

Fotó: Bors

 

Kiderült, hogy a hároméves kisgyerek szervezetét szepszis támadta meg, ami minden kezelésnek ellenállt.

Végül az orvosok borzasztó hírt közöltek a szülőkkel: a kisfiú egyetlen esélye az életben maradásra, ha mindkét lábát és kezéről két ujját amputálják, hogy megállítsák a fertőzést.

A szülőknek nem volt választásuk, beleegyeztek a műtétbe, ami örökre megváltoztatja gyermekük életét.

Baumkirchneren hat hét alatt 17 műtétet hajtottak végre, még mindig az intenzív osztályon van, de állapota stabil, valószínűleg fel fog épülni. Kétségbeesett szülei adománygyűjtő oldalon igyekeznek támogatókat találni, hogy meg tudják venni fiuknak azokat a segédeszközöket, amelyekre szüksége lesz, ha kiengedik a kórházból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!