Szlovéniában

2020.09.16. 11:29

Bronzszobrot kapott Melania Trump a felgyújtott faszobra helyett

Felállították kedden Melania Trump életnagyságú bronzszobrát szlovéniai szülővárosa, Sevnica közelében, ugyanazon a helyen, ahol az amerikai first lady korábbi, fából készült szobra állt.

Sevnica, 2020. szeptember 15. Melania Trumpot, Donald Trump amerikai elnök feleségét ábrázoló bronzszobrot néznek meg helybeliek Melania asszony szlovéniai szülõvárosának, Sevnicának a határában a leleplezésének napján, 2020. szeptember 15-én. A szobrot Brad Downey Berlinben élõ amerikai mûvész készítette, miután az elõzõ, fából megmintázott Melania-szobrot júliusban felgyújtották. MTI/AP

Forrás: MTI/AP

Fotó: -

A stilizált faszobrot ismeretlenek felgyújtották július 4-én, az amerikai függetlenség ünnepén.

A csaknem háromméteres faoszlopon álló bronzszobron ugyanolyan kevéssé ismerhetők fel az amerikai elnök feleségének arcvonásai, mint a leégett faszobron.

A közelben egy táblán az olvasható, hogy a szobrot annak a Melania-emlékműnek „az örök emlékére” emelték, amely hajdan ezen a helyen állott.

Az eredeti faszobrot, amely Brad Downey Berlinben élő amerikai művész megrendelésére készült, egy helyi népművész, Ales Zupevc faragta ki láncfűrésszel. A leégett szobor maradványát nemrég egy koperi galériában állították ki.

Brad Downey Berlinben élõ amerikai művész (j) és Ales „Maxi” Zupevc szlovén fafaragó a Melania Trumpot, Donald Trump amerikai elnök feleségét ábrázoló bronzszobor mellett Melania asszony szlovéniai szülõvárosának, Sevnicának a határában a leleplezésének napján, 2020. szeptember 15-én. A szobrot Downey készítette, miután az előző, általa tervezett és Zupevc által fából megmintázott Melania-szobrot júliusban felgyújtották
Fotó: Igor Kupljenik / MTI/EPA

A leégett faszobron halványkék festék emlékeztetett arra a felöltőre, amelyet férje, Donald Trump beiktatásakor viselt a szlovén származású first lady. A bronzszobron nincsenek színek.

Januárban felgyújtották azt a faszobrot is – egy helyi művész alkotását -, amelyet tavaly emeltek Donald Trumpnak a szlovén fővárostól, Ljubljanától keletre fekvő Moravce város mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!