Járvány

2020.05.08. 09:20

Hobbit-maratonnal gyűjt adományokat Andy Serkis

A Gollamot alakító színész arra vállalkozott, hogy Serkis megszakítás nélkül, 10-12 óra alatt olvassa fel az 1937-ben megjelent regényt.

British actor Andy Serkis poses with the award for Outstanding Contribution to British Film at the BAFTA British Academy Film Awards at the Royal Albert Hall in London on February 2, 2020. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Adrian DENNIS

J.R.R. Tolkien A hobbit című fantasyregényét fogja felolvasni pénteken Andy Serkis angol színész egy internetes adománygyűjtő kampány keretében.

A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek egyik kulcsfontosságú karakterét, Gollamot alakító Serkis megszakítás nélkül fogja felolvasni az 1937-ben megjelent regényt – adta hírül a BBC News.

Az 56 éves színész az NHS Charities Together és a Best Beginnings nevű jótékonysági szervezetek munkájának támogatására gyűjt pénzt a 10-12 órásra tervezett performansszal, amelynek pontos részleteit ezen az oldalon fogja közzétenni.

A Hobbitathon péntek délelőtt veszi kezdetét. A cél a 100 ezer font elérése. A hír megjelenése nyomán csütörtök délutánig már több mint 30 ezer font gyűlt össze.

Serkis idén februárban különdíjat vehetett át a brit filmszakmában végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjkiosztó ünnepségén Londonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!