a napló alapján

2020.04.16. 18:35

Nagyon népszerű az Anne Frankos videósorozat

Óriási népszerűségnek örvend a fiatalok körében az Anne Frank naplója alapján készült videonapló-sorozat a YouTube-on – közölte csütörtökön az amszterdami Anne Frank Ház.

Photo du passeport d'Anne Frank posé sur des cahiers de son journal qu'elle écrivit dans les combles de la maison d'Amsterdam où elle était réfugiée avec ses parents pour échapper aux nazis entre juin 1942 et le 4 août 1944, jour où elle fut déportée au camp de concentration de Bergen-Belsen. Anne Frank y mourut du typhus, à l'âge de 15 ans, en mars 1945. Son "Journal" a été édité à plus de 20 millions d'exemplaires et traduit dans 55 langues depuis sa première publication en 1947. (Photo by DESK / ANP / AFP)

Forrás: AFP / ANP / DESK

Fotó: AFP

A múzeum szerint az 5-10 perces epizódokat több mint 1,5 milliószor nézték meg az intézmény YouTube-csatornáján, ahová minden hétfőn és csütörtökön kerül fel új rész.

A rövid videókban Luna Cruz Perez 13 éves színésznő meséli el a 75 éve lágerben meghalt zsidó lány történetét.

A 15 részes sorozat

a napló alapján mutatja be az 1944. augusztus 4-ig tartó eseményeket.

Az amszterdami ház rejtekéből ezen a napon hurcolták el a kamaszlányt és családját a nácik.

Anne Frank 1929. június 12-én született Frankfurtban. Családja a nácik hatalomra jutása után Hollandiába menekült. Amszterdamban telepedtek le, ahonnan az ország náci megszállása után sikertelenül próbáltak kivándorolni Amerikába, így 1942-től bujkáltak. Ezt az időszakot örökítette meg naplójában Anne.

Utolsó feljegyzése 1944. augusztus 1-jei keltezésű. Három nappal később a náci hatóságok felfedezték amszterdami rejtekhelyüket és elhurcolták a családot. Anne Frank 1945 márciusában, 15 éves korában a bergen-belseni táborban, tífuszjárványban halt meg, alig néhány héttel a láger felszabadítása és a háború vége előtt.

Anne Frank naplóját az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította és az alkotás a világ tíz legolvasottabb könyve közé tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!