Járvány

2020.03.11. 07:16

Nyúl Péter és barátai később térnek vissza a filmvászonra (videó)

Nyúl Péter és barátai a tervezettnél később fognak visszatérni a filmvászonra, a Sony kedden bejelentette, hogy augusztusra halasztja a Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő című filmjének forgalmazását a koronavírus-járvány miatt.

A családi vígjátékot április 9-től játszották volna a mozik, de számos európai ország a napokban betiltotta a nagyobb rendezvények megtartását.

Az MGM és a Universal stúdió múlt héten jelentette be, hogy áprilisról novemberre halasztja a legújabb James Bond-film, a Nincs idő meghalni forgalmazását a járvány terjedése miatt kialakult globális mozis helyzet miatt.

A Paramount filmstúdió pedig elhalasztotta a Mission: Impossible új epizódjának olaszországi forgatását a koronavírus-járvány miatt.

A hollywoodi stúdiók vezetői nyomon követik a koronavírus-járvány terjedését.

A nyári bemutatói szezon május elsején indulna a Disney Fekete özvegy című filmjével, amelyet a Halálos iramban című sorozat újabb filmje követne. A Top Gun című film régóta várt folytatásának forgalmazását is nyárra tervezeték.

Ha a koronavírus miatt az emberek otthonaikba szorulnak és egyre több filmszínházat zárnak be meghatározatlan időre, az hatalmas veszteséget jelentene a stúdióknak.

Március elején szakértők úgy becsülték, hogy ha a koronavírus-járvány miatt hetekre vagy hónapokra jelentősen visszaesik a mozik látogatottsága, az akár ötmilliárd dolláros bevételkiesést jelenthet világszerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!