sosem látott felvételek

2020.02.08. 17:32

Filmmel emlékeznek a Doors legendás billentyűsére

Zenés dokumentumfilmmel emlékeznek világszerte a 2013-ban elhunyt Ray Manzarekre. A Doors legendás billentyűsének születésnapján, február 12-én négy magyarországi moziban lesz látható az alkotás.

From left:Ray Manzarek (Hammond organ), Jim Morrison (singer), John Densmore (drums) und Robby Krieger (guitar), members of the legendary US rock band "The Doors", in front of Frankfurt Römer for television recordings. Undated picture.null

Forrás: AFP

Fotó: Manfred Rehm

A The Doors: Break On Thru – A Celebration of Ray Manzarek koncert-dokumentumfilm, amely a Doors még élő tagjai, John Densmore dobos és Robby Krieger gitáros által 2016-ban Los Angelesben szervezett Ray Manzarek-emlékkoncert felvételeit, a zenekartagok, pályatársak visszaemlékezéseit, valamint ritka archív felvételeket, korabeli interjúkat felvonultatva tiszteleg a zenész emléke előtt – közölte a hazai forgalmazó, a Pannonia Entertainment.

A Doors Ray Manzarek és Jim Morrison Venice Beach-i találkozásakor született meg 1965-ben. Ray lett a csapat szíve és lelke, valamint a Doors magával ragadó billentyűs hangzásának megalkotója. Manzarek egészen újat hozott létre a rock, a dzsessz, a blues, a bossa nova és megannyi más stílus ötvözésével.

Az emlékkoncerten elhangzó Doors-klasszikusok megszólaltatásában John és Robby mellett olyan ismert rockzenészek működnek közre vendégelőadóként, mint Taylor Hawkins és Rami Jaffe a Foo Fighters-ből, Robert DeLeo a Stone Temple Pilots-ból, Stephen Perkins a Jane's Addiction-ből, Exene Cervenka és John Doe a X-ből, Warren Haynes az Allman Brothers-ből és Brian Ray, Paul McCartney zenekarának gitárosa.

Az emlékkoncert felvételei mellett eddig nem vetített archív felvételek is láthatók: korabeli interjúk Jim Morrisonnal, Ray Manzarekkel és az ismert zenei újságíróval, Ben Fong-Torres-szel, továbbá új interjúk Johnnal és Robbyval.

A film világszerte csak egyetlen napon – Ray Manzarek születésnapján – február 12-én látható a mozikban. Magyarországon a budapesti Corvin Mozi és Pólus Mozi, a szombathelyi Agora-Savaria Filmszínház és a szegedi Belvárosi Mozi vetíti, magyar felirattal.

Borítókép: Ray Manzarek, Jim Morrison, John Densmore és Robby Krieger (b-j)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!