Natália

2009.04.28. 11:22

28

Miért vannak még mindig idióták szabadon, mikor nem elég teher a politikai-gazdasági szituáció ... kell még nekünk, hogy őket is hallgatni kelljen?!

 Neked milyen szerelem kell?

Ez volt az előadás címe, sajnos nem túl jó a névmemóriám ezért fogalmam sincs ki tartotta. Egy azonban biztos, bár ne szólalt volna meg. Rögtön az elején elmondta, hogy az egyik autógyárban közép vezetői beosztásban dolgozik. Bennem rögtön felmerült a kérdés, hogy akkor honnan veszi, hogy neki itt filozofálgatnia kéne, mert ennyi erővel én is bejárom az országot az észt osztva. Szóval belekezdett és, ahogy ő egyre jobban belejött, én egyre hevesebben kutattam egy zacskóért, mert a hányinger kerülgetett anyira primitív, szélsőségesen konzervatív és egyben abszolút értelmetlen volt minden mondata.

Arra gondoltam, talán csak fel kellene állnom és kimennem, de ugyanakkor valami beteges érzés arra késztetett, hogy végig szenvedjem. Hogy mit is? várjunk csak bár nem tudok szó szerint idézni, de azért a lényeget megpróbálom átadni.
Ez a szónoklat valahol az előadás közepén hangzott el, szinte ordibálva:
Hát mert ha egy képviselő azt mondja meleg, akkor mit csinálnak? Felállnak és megtapsolják?!! Kérdem én akarnátok- e olyan iskolába küldeni a gyereketeket, ahol meleg a tanár? (erre én mondtam, hogy igen miért ne, mire fura arccal folytatta) akarnátok-e azt, hogy egy meleg ember legyen az ország vezetője?
Ilyet ma még meg lehet csinálni? Ilyet ma még ki lehet mondani, úgy, hogy azt sem tudja milyen szexuális beállítottságú a nézőközönsége? az eszem megáll esküszöm .... másik kedvencem volt a:
Persze, mert a parlamentben ott nem törődnek semmivel ... legyen válás? tapsolnak és megszavazzák igen ... hát normális ez?
szerintem normális, mert ha ő lenne az apám és ilyeneket mondana szívesebben élnék tőle külön. Amúgy is mi jobb egy gyerek, meg két felnőtt szenvedjen végig hosszú éveket veszekedésben, utálatban csak, hogy elmondhassák ... igen mi aztán nem váltunk el.

Még idézhetnék sok mindent, de nem is teszem, mert még visszagondolva is olyan ideges leszek, ha újra átgondolom, hogy ez az ember mit művelt ... egy biztos, valahogy kiderítem ki volt ő és biztosra akarok menni, hogy másnak nem lesz már lehetősége meghallgatni ezt a felháborító és mind amellett értelmetlen előadást. nem azzal van a baj, ha valaki konzervatív ... de talán akkor úgy kellett volna magát a programot is meghirdetni, és talán csak talán nem ócsárolni kéne másokat, vagy más beálítottságú embereket.

Erkölcsi válság van ebben az országban, nem kicsit nagyon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!