Natália

2009.04.24. 11:35

27

The winner takes it all.... The loser has to fall.... Ahogy szól az ismert ABBA dal ... nah de ki az igazi nyertes?!

 Szóval ki az igazi nyertes? Ez talán két dolog függvénye: a nyerésre induló fél jelleme, és a szavazóközönség igényei és véleménye.

  Van az a győztes, aki tudja mi kell az embereknek, mire vágynak, mit akarnak hallani, mit akarnak látni és ha szerencséje van ő is haonlóan vélekedik, ha nem akkor pedig a cél érdekében képes bármire. Aki amúgy is hasonul a köz véleményével, azzal nincs is baj, hiszen akkor minden a legnagyobb rendben és akkor valóban ők a győztesek. Viszont ha valalki, elveit feladva csak az első helyet tartja szem előtt, ott elkezdődnek a problémák. Mindenkiben kell, hogy legyen tartás és egy fajta elhatározottság magával szemben elsősorban. Az ember az elveit nem kéne, hogy (f)eladja, csak azér mert tudja így biztos az út a csúcsra. Pedig hányan ... politikában, kis versenyeken, sportokban (persze tisztelet a kivételnek, most itt talán életemben egyszer nem célozgatok senkire egy kis cinizmussal fűszerezve:). azért egyet nem szabad elfelejteni, van "gerincünk" és meg is kéne, hogy maradjon, amíg csak lehet, ha ideális az életszituáció talán örökre. És lehet, hogy fekve gyorsabb az út valahova, de valahogy meredekebb a lejtő lefelé is ... vagy csak én gondolnám így?


 És van az a győztes, aki hisz abban, hogy amit ő adhat az a tőle telhető legjobb és csak bízni tud, hogy az másoknak is tetszeni fog. Megtisztel minden kivülállót azzal. hogy minden energiáját és idejét befekteti abba, hogy ne csak üres szavakat és mozdulatokat adjon, hanem egy hangulatot, egy életérzést, egy tökéletes képet. És az ilyen ember miért esik mindig pofára, vagy nagyon sokszor pofára? Mert sajnos csak azzal, hogy őszinte törödéssel és nagyon pozitív hozzállással néz a szavazókra ... bizony ... sajnos sok esetben túl értékeli őket. az ő munkája attól még pont ugyan olyan értékes, sőt talán jobb is mint a többié, de bizony lehet, hogy ép precizitása és a jóhoz és széphez való érzéke kivált egy kis ellenszenvet. Ilyen az ember, nem szereti ha valaki nála okosabb, vagy jobb valamiben ... vagy egy manapság érzékeny téma ... jobban áll anyagilag. De amíg valaki tudja, hogy ő nem adta fel az elveit és valami olyat tett le az asztalra kemény munkával ami mellett még évek múlva is büszkén kiáll....akkor ő nyert!


U.i.:
Dedicated to 12.K

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!