Natália

2009.04.21. 11:45

26

Mit olvasok mostanában? Kit érdekel? Engemm!

 Először is Örkénytől az Egy perces novellákat. Nagyon szórakoztató. És valóban pont arra megfelelő, hogy amikor csak néhány percem vagy csak egy fél órácskám van olvasásra, elővegyem és felvidít, elgondolkodtat. Nem mindenkinek ajánlanám bár, hiszen hallottam már olyanokat, akik nem értették miről szólnak ... igen, mindenki képességeinek megfelelő olvasmányt keressen. Például a Bambi is nagyon izgalmas, és még képek is vannak benne! Visszatérve örkényre ő is megmondta, nem tudom hogy volt pontosan de a lényege az, hogy nem baj ha nem értik az nem az ő hibájuk, mert csak az lehetséges, hogy a novella nem jó.


 Másodszor Thomas Mann Dr. Faustus című könyvét olvasom. Ezt könnyeb olvasmányként szoktam elővenni. Kicsit néha elkalandozó és részletesen leíró stílusa, tökéletes egy duna parti napozgatáshoz, vagy csak egy kis elalvás előtti eszme frissítéshez. Ez a könyv mindenkinek nagyon szorakoztató lehet, bár egy kicsi szeretet igényel a zene iránt. Bár átlag életünkben talán mindenkire igaz, hogy valamilyen szinten vonzódunk a zenéhez, ki professzionálisan, ki laikus módján. a zene szeretete mindenkié.


 Harmadszor az Órák című filmben is olvasott Mrs. Dalloway könyvvel, mondjuk azt küzdök, most egy picit, mert egészen parányit untat ... és mindenek felett rendkívül níomasztó az atmoszférája. Az elmúlás, a vajon jól csináltam-e az életem kérdések folyamatosan érződnek benne. És bizony ritkán támad kedvem, és van időm, ilyen mélyen filozofálgatni.


 Negyedszer Montesquieu Törvények szelleméről műve, ami mit ne mondjak nem egyszerű, de mindenképpen nagyon jó. Csak kell hozzá türelem, hogy minden háttér infomrációt megértsünk, megkeressünk. az ember azt hinné, hogy ez az a könyv aminek sohanem ér majd a végére, de ha(persze ez is idő igényes) egyszer nekiveselkedik, akkor nagyon érdekes dolgokról olvashat benne. És úgy érzem nagyban segít megértani a mai demokráciánkat is, illetve sokat segít a mostani történelmi tanulmányaiban.


 Hogy miért olvasok egyszerre négy könyvet? Mert jól esik. És mer egy könyv nem szórakoztat eléggé. És rita az, hogy az izgalmat. a tudást, a szórakoztatást egy könyvben meg lehetne találni. Persze próbálkozom de addig is, had törnyosuljanak a könyvek az éjjeli szekrényemen, nem árt ha lassan be is fejezem majd őket. Mindeképpen mindegyiket mindenki figyelmébe ajánlom, akik eddig nem vették őket még a kezükbe, ha egy kis szórakozásra vágynak.

 U.i.:
 kiadom a cd-m... ha valakit érdekel kérdezze Nonit lol

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!