Nagy Zabálók

2016.12.07. 08:25

Solo vacsora Sopronban

Megkóstoltuk a házi készítésű sajttortát, málna eszenciával. Ha az ételeket rangsoroljuk, ez volt a fénypont. De már az élmény, hogy kettesben ehettünk.

Vegetáriánus taggal bővítettük a Nagy Zabálók díszes társaságát, érdeklődéssel tanulmányozzuk és kóstoljuk a jövőben az éttermek vega kínálatát is.

A soproni Solo Restaurant 2014 tavaszán nyitott, tágas és elegáns, hétköznap vacsoraidőben is válogathattunk a terített asztalok közül. (Az étlapon három féle vegetáriánus étel.)

A fiatal pincér tegezőre fogta, amit nem bántunk, azt már jobban, hogy rendelés után hideg előételt kaptunk, amelyet nem kértünk. A pástétom szó nélkül landolt az asztalon, egy szelet baguettel. Ránézésre nem mondtuk meg, mi lehet, ízre, illatra a májra emlékeztetett. A fogadó falatka összetételére a zöldséges-húsos választ kaptuk.

A levesek felszolgálása nem sikerült legjobban, tányérjaink széle úszott a levestől. A hideg olasz bazsalikomos paradicsomleves (790 forint) reszelt sajttal és a baconbe tekert stanglival ízletes fogás. (A bacon megmaradt.)

 

A húsleves házi készítésű pármai sonkás raviólival (790 forint) kissé zsíros volt ugyan, de a töltött tészta jól kiegészítette.

A roston sült camembert étcsokoládés erdei gyümölcsös mártással és házilag készült burgonya krokettel (2190 forint) tálalták. Legjobban a mártást vártuk, igazán jól hangzott, de sajnos csalódást okozott: az étcsokit nem éreztük, a bogyós gyümölcsök savanykás ízét annál jobban. A sajt finom volt és bőséges. A krokettekre ha tippelnünk kellene, nem házilag készültek.
A pirosra sült csülök szeleteket (1890 forint) friss salátával, tormás dresszinggel és steak burgonyával kaptuk. A hús valóban megpirult, de a tormát inkább külön tégelyben szolgálnánk fel, nem pedig a salátára halmozva.

Desszertként lisztmentes diótortát (890 forint) kértünk rumos csokoládé öntettel és vanília fagylalttal. Nos, hogy lisztmentes volt-e vagy sem... Egy biztos, intenzív dió íze volt, ugyanis a tészta tömérdek apró diódarabból állt. A rumos öntet helyt állt, a fagylalt azonban inkább jégkrém volt.

Megkóstoltuk a házi készítésű sajttortát, málna eszenciával (890 forint). Ha csak az ételeket rangsoroljuk, ez volt az est fénypontja. De a Solóban már az élmény, hogy kettesben ehettünk.

Étterem értékelése
Konyha: 7 (1–10-ig).
Minden egyéb (felszolgálás, étlap, berendezés, miliő): 8 (1–10-ig).
(Tapasztalatainkat egyszeri látogatás alapján tesszük közzé, az ételeket és az éttermet 1-től 10 pontig osztályozzuk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!